Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 10 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 10 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 20 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.
Χρήσιμα Tips για την Τέλεια Σπιτική Μαγιονέζα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η σπιτική μαγιονέζα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Θερμοκρασία: Είναι πολύ σημαντικό όλα τα υλικά σας, ειδικά οι κρόκοι και η μουστάρδα, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάλτε τα από το ψυγείο 30 λεπτά πριν ξεκινήσετε.
- Το μυστικό: Η αργή ροή του λαδιού είναι το κλειδί για να μην “κόψει” η μαγιονέζα. Προσθέστε το τόσο σιγά ώστε να μη δημιουργηθούν λιμνούλες λαδιού μέσα στο μείγμα.
- Αν κόψει: Αν η μαγιονέζα σας κόψει, μην απογοητευτείτε! Απλά πάρτε έναν ακόμη κρόκο αυγού σε ένα καθαρό μπολ και προσθέστε σιγά σιγά το κομμένο μείγμα, χτυπώντας συνεχώς. Θα επανέλθει!
- Αποθήκευση: Επειδή περιέχει ωμά αυγά, είναι καλό να την καταναλώσετε μέσα σε 3-4 μέρες και να την διατηρείτε πάντα στο ψυγείο.











