Λικέρ Μπανάνας Γεμάτο Αρώματα

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou

To λικέρ μπανάνας γεμάτο αρώματα είναι ένα γλυκό και αρωματικό αλκοολούχο ποτό που προσφέρει μια εξωτική εμπειρία γεύσης. Το έντονο άρωμα της μπανάνας συνδυάζεται με διάφορα αρώματα, προσφέροντας έναν γλυκό, φρουτώδη και ευχάριστο χαρακτήρα. Είναι ιδανικό για να απολαύσετε σκέτο, με πάγο ή να το προσθέσετε σε κοκτέιλ για να προσδώσετε μια ξεχωριστή γεύση. Αν είστε λάτρης των γλυκών και εξωτικών αρωμάτων, τότε to λικέρ μπανάνας γεμάτο αρώματα είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς.

Υλικά

4 Ώριμες Μπανάνες κομμένες σε κομμάτια
1 Ξυλάκι Κανέλας
2 Φλούδες από Πορτοκάλι και Λεμόνι
450 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
200 γρ Νερό
750 γρ Τσίπουρο χωρίς Γλυκάνισο
1 Σταγόνα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ξεφλουδιζοντας τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια
Πολύ σημαντικό για να αποκτήσει το λικέρ περισσότερο άρωμα είναι να επιλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερο πιο ώριμες μπανάνες
Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμένα κομμάτια μπανάνας σε ένα μεγάλο βάζο και προσθέτουμε τα αρωματικά δηλαδή
το ξυλάκι κανέλας τη φλούδα από πορτοκάλι και λεμόνι και την κρυσταλλική ζάχαρη
Τέλος ρίχνουμε το νερό και το τσίπουρο κλείνουμε το βάζο το ανακινούμε πολύ καλά και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος
για δυόμισι εβδομάδες. Ανά δύο μέρες μπορείτε να αναποδογυρίζετε το βάζο ώστε να διαλυθεί και πιο γρήγορα η ζάχαρη

Μετά από δυόμιση εβδομάδες το λικέρ μας είναι έτοιμο. Ανοίγουμε το βάζω και το σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι όπου έχουμε βάλει
τούλι. Πετάμε τα υπολείμματα μπανάνες και μυρωδικών και μπορείτε επίσης να προσθέσετε και μία σταγόνα από κίτρινο χρώμα
ζαχαροπλαστικής για ωραιότερη εμφάνιση.
Βάζουμε το λικέρ μας σε ένα ωραίο μπουκάλι και το διατηρούμε εκτός ψυγείου ή και στο ψυγείο Εάν το θέλετε παγωμένο

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα με πατάτα και πιπεριές
Επόμενο άρθροΤηγανίτες φουσκωτές