Η Σπιτική Πίτσα 4 Τυριά είναι η απόλυτη επιλογή για τους λάτρεις του τυριού. Με μία αφράτη, σπιτική ζύμη που ετοιμάζω εγώ, και μία πλούσια γέμιση από τέσσερα διαφορετικά τυριά, δημιουργώ ένα αποτέλεσμα που μοσχοβολάει σε όλο το σπίτι και είναι απίστευτα νόστιμο. Είναι το τέλειο φαγητό για μία βραδιά με φίλους ή για την οικογένειά μου.
Υλικά
Ζύμη (οι ποσότητες είναι για 2 πίτσες)
1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
40 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας άλιωτη φυτίνη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει περίπου παίρνει 500 γραμμάρια
300γρ τριμμένο τυρί Γκουντα
300γρ τριμμένη μοτσαρέλα
300γρ ενταμ
50g παρμεζάνα
Σάλτσα Ντομάτας
2 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ποτήρι το χλιαρό γάλα και μετά τη ζάχαρη το αλάτι τη μαγιά και το μπεικιν… τα διαλύουμε καλά και τα αφήνουμε περίπου ένα δεκάλεπτο σε ζεστό μέρος μέχρι να ενεργοποιηθεί η μάγια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την φυτίνη και το αλεύρι και πλάθουμε τη ζύμη μας μέχρι να μην
κολλάει στα χέρια και να γίνει μαλακή. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μία ώρα με μιάμιση ώρα να φουσκώσει να διπλασιαστεί.
για την σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε τις ντομάτες σ ένα μικρό τηγάνι.. ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να
βράσει μέχρι να πιει τα υγρά της περίπου 10 λεπτάκια και να πήξει.
Συναρμολόγηση
Χωρίζετε την ζύμη σε 2 ισα μέρη και την απλώνετε με τα δάχτυλα στο ταψί (28χ38 εκ) .
Ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας επάνω στη ζύμη και το απλώνουμε.
Από πάνω απλώνετε τα τριμμένα τυριά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 25 λεπτά
Είναι Υπέροχη δοκιμάστε την
Tips για την Τέλεια Σπιτική Πίτσα 4 Τυριά
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Σπιτική Πίτσα 4 Τυριά σας τέλεια. Το χλιαρό γάλα είναι απαραίτητο για να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά. Αν η ζύμη σας κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Η μαργαρίνη δίνει μια έξτρα αφράτη υφή. Μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποια από τα τυριά με άλλα που σας αρέσουν, όπως γραβιέρα ή φέτα, για να φτιάξετε τη δική σας αγαπημένη πίτσα 4 τυριών! Επίσης, για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα στη σάλτσα, μπορείτε να σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι πριν προσθέσετε την ντομάτα












