Σπιτικοί μπαμπάδες

Υλικα

Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
12g ταχείας δράσης ξηρή ζύμη
1/4 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
100 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου
1/2 κγ αλάτι
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκα στο λούστρο, ζεστή
με μια κουταλιά νερό
Κεράσια μαρασκινο για να διακοσμήσετε

Για την κρέμα
2 φλιτζάνια γάλα πληρες
2 κουταλιές της σούπας (42g) κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κρόκους αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα Βανίλια 

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό
1/3 φλιτζάνι (8 κουταλιές της σούπας) ρουμι
1 λωρίδα φλούδας πορτοκαλιού
1 λωρίδα φλούδας λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
2 γαρύφαλα

Εκτέλεση

Για την ζύμη

Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, και την μαγιά και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Αδειάστε το μείγμα με τα ξηρά συστατικά στο μπολ ενός μιξερ βάσης και ρίξτε το γάλα και χτυπήστε πολυ αργά για 3-4 λεπτά.
Μετά ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε αργά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καθαρίστε τα τοιχώματα και χτυπήστε πάλι σε μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά. Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε μέσα το λιωμένο βουτυρο και χτυπήστε πάλι, αρχίστε σιγα μετα από 1 λεπτό με μεγαλύτερη ένταση για 5 λεπτά. Εφόσον έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα χτυπήστε πάλι για άλλα 5 λεπτα σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη τότε είναι έτοιμη.
Σκεπάζουμε με μια μεβρανη και βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει να διπλασιαστεί

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 1/2 κούπες γάλα και το βάζουμε να βράσει. Στο υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε την ζάχαρη, κορνφλαουρ, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη να διαλυθούν και μετά χτυπάμε ενώ ταυτόχρονο
αδειάζουμε με ροή μέσα το γάλα με το κορνφλαουρ. Μετα προσθέτουμε μέσα και λίγο ζεστό γάλα από το βρασμένο ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε όλο το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι με το βρασμένο γάλα και ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι πίσω σε μεσαία φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πηξει. Όταν πήξει και κάνει φρουσκάλες σβήστε την φωτιά.
Προσθέστε την βανίλια ανακατέψτε μόλις αναμειχθεί σκεπάστε το με το καπάκι και βάλτε το στην άκρη να κρυώσει.

“Μετα απο 1 ωρα η ζύμη είναι έτοιμη γεμίζω μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω 2 ταψάκια μαφινς και τα σκεπαζω με μια μεμβράνη.”

Αρχίζω να ετοιμάζω το σιρόπι

Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζω. Οταν αρχίζει ο βρασμός αφήστε να σιγοβράζει για 5 λεπτά. Μετα τα 5 λεπτά σβήστε και προσθέστε το ρουμι σκεπάστε και αφήστε το στην άκρη.

Μετά από 20 λεπτά αφαιρέστε την μεμβράνη από τα μαφινς και βάλτε στο φούρνο στους 170 βαθμούς στο αέρα για 20 λεπτά

Βάλτε την κρέμα σε ένα μπολ σκεπάστε με μια μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.

Μετα απο 20 λεπτά βγάλτε τα μαφινς από το φούρνο. Βουτυστε τους μπαμπαδες στο σιρόπι ενω είναι ακόμη ζεστοί να ποτίσουν καλά.


Βάλτε τους σε μία σχάρα να στραγγίξουν το επιπλέον σιρόπι. Οταν οι μπαμπδες κρυώσουν βουρτσίστε τους με την ζεστή διαλυμένη μαρμελάδα

Στο επόμενο βήμα κοψτε τους στην μέση. Βγάλτε την κρέμα από ψυγείο γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε ενδιάμεσα στους μπαμπαδες.

Διακοσμήστε με λίγη κρέμα από πάνω και ένα κερασάκι μαρασκίνο.

…Ήρθε η ώρα να τους απολαύσετε

Προηγούμενο άρθροΗ Κερασόπιτα της Τζένης
Επόμενο άρθροΣιροπιαστές τηγανίτες με καρύδι