Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Το σπιτικό κανταΐφι είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά και πραγματικά, όταν το φτιάχνω, μοσχοβολάει όλο το σπίτι! Είναι ένα παραδοσιακό, σιροπιαστό γλυκό που μπορεί να φαίνεται περίπλοκο, αλλά με αυτή τη συνταγή θα δείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε ένα αφράτο και πεντανόστιμο σπιτικό κανταΐφι.
Σπιτικό κανταΐφι

Φτιάξτε το πιο αφράτο και σιροπιαστό Σπιτικό Κανταΐφι! Μια παραδοσιακή συνταγή που θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας και θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το λαχταριστό σπιτικό κανταΐφι, θα χρειαστούμε τα εξής
- 300 γρ. κανταΐφι
- 150 γρ. καρύδι (χοντροκομμένο)
- 30 γρ. φρυγανιά (τριμμένη)
- Βούτυρο (για το άλειμμα του σκεύους και του κανταϊφιού)
Για το Σιρόπι:
- 400 γρ. νερό
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Φλούδες πορτοκάλι (από 1-2 πορτοκάλια)
Instructions
Η διαδικασια για το σπιτικο κανταιφι ειναι η εξης:
- Πρωτο βημα ειναι να αφρατεψετε το κανταιφι. το κανετε αυτο με τα χερια σας για να ανοιξει καλα.
- Στη συνεχεια, φτιαχνετε το σιροπι. βραζετε για 2 λεπτα το νερο με τη ζαχαρη, το ξυλο κανελας και τις φλουδες πορτοκαλιου. το αφηνετε στην ακρη να κρυωσει εντελως.
- Τωρα ετοιμαζετε τη γεμιση. σε ενα μπολ αναμειγνυετε το χοντροκομμενο καρυδι με τη φρυγανια.
- Παιρνετε το σκευος που θα ψησετε και το βουτυρωνετε καλα. στρωνετε το μισο κανταιφι στον πατο του σκευους.
- Βουτυρωνετε το κανταιφι που στρωσατε και ριχνετε απο πανω ομοιομορφα τη γεμιση με το καρυδι.
- Απο πανω βαζετε το υπολοιπο κανταιφι, το στρωνετε καλα και το βουτυρωνετε κι αυτο.
- Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους κελσιου, με αερα και αντιστασεις, μεχρι να ροδισει πολυ καλα πανω και κατω. αυτο ειναι σημαντικο για να σιροπιαστει σωστα.
- Μολις βγαλετε το κανταιφι απο το φουρνο, ριχνετε το κρυο σιροπι σιγα-σιγα πανω στο ζεστο γλυκο. το αφηνετε το γλυκο να το τραβηξει ολο το σιροπι.
Η Συνταγη ειναι της κας Κικη Μαυριδου
Notes
Για να γίνει το σπιτικό κανταΐφι σας ακαταμάχητο, έχω μερικά τιπς για εσάς:
Αφράτεμα κανταϊφιού: Το σωστό αφράτεμα του κανταϊφιού είναι το μυστικό για να γίνει αφράτο και να σιροπιαστεί ομοιόμορφα. Μην το αμελήσετε!
Σωστό ψήσιμο: Το κανταΐφι πρέπει να ροδίσει πάρα πολύ καλά, να γίνει δηλαδή χρυσαφένιο και τραγανό. Έτσι, όταν πέσει το σιρόπι, θα παραμείνει τραγανό και δεν θα λασπώσει.
Σιρόπι: Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το κανταΐφι ζεστό. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας βοηθάει το γλυκό να απορροφήσει όλο το σιρόπι χωρίς να μαλακώσει υπερβολικά.
Βούτυρο: Μην τσιγκουνευτείτε το βούτυρο! Είναι αυτό που δίνει το απίθανο άρωμα και τη γεύση στο κανταΐφι. Προτιμήστε αγνό βούτυρο γάλακτος.
Γέμιση: Εκτός από καρύδι, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα ή γαρίφαλο στη γέμιση για έξτρα άρωμα.
Σερβίρισμα: Το σπιτικό κανταΐφι ταιριάζει απίθανα με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι. Είναι ο τέλειος συνδυασμός!