Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο σπιτικό λικέρ φράουλας με πλούσιο άρωμα και γεύση φρέσκιας φράουλας! Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα… απλά τέλειο!

Υλικά:

1 κιλό φράουλες ώριμες
500 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια βότκα, κονιάκ ή τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
Φλούδα από 1 λεμόνι
Προαιρετικά: 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες.
Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο ή τις μοιράζουμε σε μικρότερα βάζα.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλκοόλ (βότκα, κονιάκ ή τσίπουρο) και τη φλούδα λεμονιού σε κάθε βάζο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και ένα ξυλάκι κανέλας.
Κλείνουμε καλά τα βάζα με τα καπάκια τους.
Αφήνουμε τα βάζα σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για 6 με 7 ημέρες, κουνώντας τα που και που.
Μετά τις 6-7 ημέρες, στραγγίζουμε καλά το λικέρ χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο καφέ ή ένα λεπτό σουρωτήρι.
Τις φράουλες που έχουν μείνει στο φίλτρο τις πετάμε.
Αποθηκεύουμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια.

H Συνταγή είναι της κας Thomi Kromlidou