Kουλούρια βουτύρου

Η απόλυτη συνταγή για κλασικά Kουλούρια βουτύρου. Αυτά τα μπισκότα μπορεί να φαίνονται απλά, αλλά είναι επικίνδυνα εθιστικά. Είναι η παρέα σε ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι

Υλικά

500 γραμμάρια γάλα
2 αυγά 2 ασπράδια
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κιλό αλεύρι
για τα διπλώματα της ζύμης 250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Eκτέλεση

Oλα τα υλικά στο μίξερ λιώνουμε Το βούτυρο, τη ζύμη τη σκεπάζουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά
Xωρίζουμε σε 5-6 μπάλες ανοίγουμε την κάθε μπάλα ζυμαριού και την αλείφουμε με βούτυρο
Διπλώνουμε το φύλλο σαν ένα φάκελο και πάντα αλείφουμε με βούτυρο σε κάθε δίπλωμα
Βάζουμε τα πακέτα σε ένα ταψί και τα κλείνουμε με σακούλα τροφίμων μετά στο ψυγείο όλο το βράδυ
Παίρνουμε το κάθε πακέτο και το κόβουμε λωρίδες πλάθουμε και στρίβουμε τα κορδόνια και τα ενώνουμε σε κουλούρια
Τα βάζουμε στο ταψί και τα αφήνουμε 15 λεπτά περνάμε με κρόκο αυγό και γάλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου
Ψήνουμε Περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Ζαφειρια Μαρακη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια Σμυρνέικα

Τι θα χρειαστείτε για τα Σμυρνέικα κουλουράκια:

400γρ φρέσκο βούτυρο γάλακτος (Το ζητάτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
400γρ φυτίνη
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
3 βανίλιες
1,5 με 2 κιλά αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση για τα Σμυρνέικα κουλουράκια:

Βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και την φυτίνη μέσα σε ένα μεγάλο μπόλ. Χτυπάμε το βούτυρο και την φυτίνη με μίξερ χειρός για 5-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και στην συνέχεια τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα. ( Ρίχνουμε την σόδα μέσα στον χυμό πάνω από το μπολ γιατί το μείγμα θα αφρίσει και θα αρχίσει να χύνεται έξω από το ποτήρι).

Μέσα στο αλεύρι προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Και ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί. Σταματάω να ρίχνω αλεύρι όταν έχω μια λεία και μαλακή ζύμη.
Αφήνω την ζύμη μου μέσα στο μπολ να ξεκουραστεί για μια ώρα και καλύπτω το μπολ με μεμβράνη.
Στην συνέχεια πλάθω τα Σμυρνέικα κουλουράκια μου και τα ψήνω στους 180 βαθμους στον αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν!

Καλή επιτυχία! Είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε!

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα με πλούσια αφράτη βελούδινη κρέμα!!!
Επόμενο άρθροΝτολμαδάκια με πατάτες και μία γέμιση όνειρο