Ανακαλύψτε μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό τυρί κρέμα, απαλό και νόστιμο, ιδανικό για το πρωινό σας ή ως βάση για άλλες δημιουργίες. Αντί για cottage, θα χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο για ένα παρόμοιο αποτέλεσμα!
Συστατικά:
Τυρί cottage ή ανθότυρο – 500 γρ.
Βούτυρο – 100 γρ.
Αυγό – 1 τεμ.
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Μαγειρική σόδα – 0,5 κουταλάκι του γλυκού.
Αποξηραμένος άνηθος – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Προετοιμασία:
Ετοιμάστε όλα τα απαραίτητα συστατικά.
Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν το βούτυρο κρυώσει λίγο, προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το cottage ή ανθότυρο και ανακατέψτε καλά.
Λιώστε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι για να θρυμματίσετε τους κόκκους όσο το δυνατόν περισσότερο.
Για να κάνετε τη μάζα του τυριού ακόμα πιο ομοιογενή, μπορείτε να τα κάνετε όλα πουρέ με ένα ραβδομπλέντερ.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε νερό, τοποθετήστε την κατσαρόλα με το μείγμα του τυριού από πάνω και, ανακατεύοντας συνεχώς, λιώστε το τυρί μέχρι να γίνει εντελώς ομοιογενές και ελαφρώς παχύρρευστο.
Τώρα αφαιρέστε το δοχειο με το τυρί από το μπεν μαρί και προσθέστε αλάτι, σόδα και αποξηραμένο άνηθο. Χτυπήστε.
Το σπιτικό λιωμένο τυρί κρέμα είναι έτοιμο.
Καλή Απόλαυση❤️