Υλικά

3 πιπεριές γλυκιές πράσινες (Cubanelle)

2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές

1 καυτερή πιπεριά 

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας. Ξύδι από κόκκινο κρασί

1 1/2 κουτ. αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλες τις πιπεριές σας σε μια σχάρα (αέριο ή κάρβουνο) και ψήστε απ’όλες τις πλευρές τις πιπεριές καλά. Βγάλτες τες και τοποθετήστε  σε ένα μπολ και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε τις πιπεριές να ιδρώσουν για 15-20 λεπτά.
Μόλις οι πιπεριές είναι αρκετά δροσερές για να τις πιάσετε, ξεφλουδίστε απ’εξω (βγάλτε και πετάξτε τους μίσχους και τους σπόρους).
Κόβετε σε μικρά κομμάτια και τοποθετείτε σε ένα μπολ με σκόρδο, ξύδι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι, ανακατέψτε και σερβίρετε σε ένα ρηχό μπολ και χρησιμοποιήστε κάποιο καλό σπιτικό ψωμί.

Credit to KALOFAGAS | GREEK FOOD & BEYOND

Προηγούμενο άρθροΤάρτα μπισκότου με σύκα και κρέμα από ελληνικά τυριά (συνταγή από το Βιτάμ)
Επόμενο άρθροΜπεκρή Μεζέ…για τσίπουρο