Ποσότητα: για 4 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος: 2 Ωρες
Δυσκολία: Πολύ εύκολο

Υλικά

1,5 κιλο βοδινό κρέας, σε κομμάτια 7 εκ

24 κρεμμύδια baby
4 ώριμες ντομάτες ή 400g ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό

Μαρινάδα


3 σκελίδες σκόρδου

2-3 φρέσκα φύλλα δάφνης
1½ κουταλάκια του γλυκού μπαχαρικά
6 ολόκληρα γαρίφαλα
1-2 ράβους κανέλας
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
125 ml ξηρού ερυθρού οίνου
4 κουταλιές της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μεγάλο μη τοξικό(γυάλινο) μπωλ. 
  • Μετά προσθέστε τα συστατικά της μαρινάδας, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε πρώτα το σκόρδο, και στη συνέχεια, σκεπάστε το μπολ και τοποθετήστε το για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
  • Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια. Εάν χρησιμοποιείσετε φρέσκια ντομάτα, ξεφλουδίστε την και ψιλοκόψτε την .
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Αφαιρέστε τα κρεμύδια με ένα κουτάλι και αφήστε τα στην άκρη.
  • Αφαιρέστε το κρέας από την μαρινάδα και σοτάρετε το για περίπου 8 έως 10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει σε όλες τις πλευρές, διατηρώντας τη μαρινάδα.
  • Βάλτε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα, προσθέστε τη μαρινάδα, τις ντομάτες και το ντοματοπολτό και αρκετό νερό για να καλύψετε ακριβώς το στιφάδο.
  • Αλατίστε  και ρίξτε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφού πάρει βράση στη συνέχεια σιγοβράστε για 1½ έως 2 ώρες, ή μέχρι το μοσχάρι είναι τρυφερό και η σάλτσα έχει πήξει.
  • Σερβίρετε με ζυμαρικά και τριμμένο σκληρό τυρί, όπως κεφαλοτίρι, ή παρμεζάνα.
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε απλά Τυροπιτάκια, με Σπιτική, Εύκολη και Αφράτη-Γιαουρτένια Ζύμη.
Επόμενο άρθροΦαρμακευτικό ποτό για τις γυναίκες – Ιδανικό για απώλεια βάρους, λαμπερό δέρμα και κυτταρίτιδα