Μπριζόλες Χοιρινού λαιμού με σάλτσα λαχανικών

Χρειάζεσαι:

4 μπριζόλες από χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλα
100 ml λευκό κρασί
καρύκευμα για χοιρινό και αλεσμένο πιπέρι για γεύση
100 ml – 150 ml λάδι

Υλικά για τη σάλτσα:

100 γραμμάρια κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ μανιτάρια
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά
100 γρ σπανάκι
100 ml κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα
το λάδι στο οποίο τηγανιζόταν το κρέας

Μπαχαρικά:

1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πιπεριάς τσίλι
ξηρό μυρωδικό και αλεσμένο πιπέρι για γεύση

Παρασκευή:

1. Ρίχνουμε λάδι σε κατάλληλο τηγανι και το ζεσταίνουμε. Πασπαλίζουμε τον χοιρινό λαιμό με μπαχαρικά και αλεσμένο πιπέρι για γεύση και τρίβουμε καλά στο κρέας. Βάζουμε το καρυκευμένο κρέας στο ζεστό λάδι και το τηγανίζουμε σε υψηλότερη θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια περιχύνουμε με λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρέας (το αναποδογυρίζουμε μια φορά κατά το τηγάνισμα).

2. Προετοιμασία σάλτσας:

Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, απλά κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση (ξεφλουδίζουμε, μην τα πλύνουμε γιατί απορροφούν πολύ νερό και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα τέσσερα.), κόκκινη πιπεριά και σπανάκι κομμένα.
Βγάζετε το τηγανισμένο κρέας σε κατάλληλο πιάτο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το διατηρείτε ζεστό όσο ετοιμάζεται η σάλτσα.

Βάζουμε το κρεμμύδι στο ίδιο λάδι του κρέατος και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διαφανες. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μανιτάρια. Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά που αναφέρονται (χωρίς μαγειρική κρέμα).
Όταν λιώσει το σπανάκι, περιχύνουμε την κρέμα ψησίματος, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στη φωτιά μόνο μέχρι να βράσει η κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για πέντε λεπτά να ενωθούν. Σερβίρουμε με τηγανητό χοιρινό λαιμό.
Ζουμερό και μαλακό κρέας με πολύ νόστιμη σάλτσα. Θα απολαύσετε κάθε μπουκιά…

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο χωρίς σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΚατσαμάκι – Φαγητό της κατοχής