Μιλφέιγ

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

2 Πακέτα Σφολιατίνια (400γρ)

Για την Κρέμα
900 γρ Γάλα πλήρες 3,5 Αγελαδινό
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 βανίλιες
50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 Αυγά μεσαίου Μεγέθους
50 γρ βούτυρο Αγελαδινό

300 γρ Κρέμα Σαντιγί γλυκιά
Κανέλα για Πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τις βανίλιες και τα 100 γραμμάρια ζάχαρη και τα τοποθετούμε στη φωτιά σε χαμηλή ένταση
Μέχρι να ζεσταθεί σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα 50 γραμμάρια ζάχαρη με το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά τα ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μία λεία κρέμα
Οταν έχει ζεσταθεί το γάλα όχι να κάψει ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα στο μείγμα των αυγών τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα την κρέμα μέχρι να δέσει και να σφίξει
Οταν αρχίζουν και δημιουργούνται φουσκάλες στην επιφάνεια της κρέμας Τότε είναι έτοιμη κλείνουμε το μάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά

Οταν κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε το βούτυρο το ανακατεύουμε στο να ενσωματωθεί στην κρέμα
Στην συνέχεια σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς

Πάμε να στήσουμε το μιλφειγ μας
Σε ένα πυρέξ η ταψάκι με διαστάσεις 33 * 21 βάζω μία μικρή ποσότητα από την κρέμα την απλώνω καλά και αρχίζω να τοποθετώ τα σφολιατίνια στη σειρά
Αφού έχω τοποθετήσει μία σειρά από τα σφολιατίνια ρίχνω τα δύο τρίτα από την κρέμα και την απλώνω πολύ καλά στη συνέχεια τοποθετώ άλλη μία σειρά από τα σφολιατίνια επάνω στην κρέμα και ακολουθώ την ίδια διαδικασία όπως και πριν

Τέλος προσθέτω τη μικρή ποσότητα από την κρέμα που αφήσαμε επάνω στα σφολιατίνια απλώνοντας την
Εχω χτυπήσει κρέμα σαντιγύ την οποία τοποθετώ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και με ένα κορνέ διακοσμώ το μιλφέιγ μας
Φυσικά ο καθένας μπορεί να το διακόσμηση όπως επιθυμεί τέλος σπάμε με το χέρι μας λίγα σφολιατίνια επάνω στη σαντιγί και πασπαλίζουμε με κανέλα και το μιλφέιγ μας είναι έτοιμο για ψυγείο
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο όχι για πολύ ώρα για μία με δύο ώρες περίπου να δέσει και να σφίξει και καλό θα είναι να καταναλωθεί την ίδια μέρα ώστε να μείνουν τραγανά τα σφολιατίνια

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροChoco-Κεικ νόστιμο, μία ωράια απόλαυση για όλη την οικογένεια!
Επόμενο άρθροΤα πιο εύκολα και νόστιμα pancakes