Πανακότα με υγρή σοκολάτα

….Και επειδή η γεύση αυτής της κρέμας εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται, χρησιμοποιήστε ζωική κρέμα γάλακτος με υψηλό ποσοστό λιπαρών και πλήρες γάλα, καθώς και ποιοτική υγρή σοκολάτα.

Και έτσι χρειάζεστε:

500 ml. κρεμα γάλακτος και φρέσκο γάλα – κρέμα χωρίς ζάχαρη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο κρέμα ή ίσα μέρη γάλα και κρέμα γάλακτος ή ας πούμε 300 ml. κρέμα γάλακτος + 200 ml. γάλα.
130 γρ ζάχαρη – λευκή
3 κσ γεμάτες με λιωμενη σοκολάτα κουβερτουρα
1 ζελατίνη
Βανίλια

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε μερικές κουταλιές της σούπας νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα κατάλληλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρευστή σοκολάτα και τη βανίλια. Το μείγμα ανακατεύεται μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως και αφήνεται να κρυώσει ελαφρά.
Σε αυτό το διάστημα, η ζελατίνη υγροποιείται στο φούρνο μικροκυμάτων στο χαμηλό για 1-2 λεπτά ή σε λουτρό νερού.

Προσωπικά το κάνω στο φούρνο μικροκυμάτων. Βάζουμε για 20 δευτερόλεπτα σχεδόν στο χαμηλότερο επίπεδο (αυτό μετά το επίπεδο απόψυξης), ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα και ούτω καθεξής μέχρι να ρευστοποιηθεί τελείως.
Με συνεχή έντονη ανάδευση, η υγροποιημένη ζελατίνη προστίθεται στο μείγμα γάλακτος. Αν θέλετε να έχετε μια λεπτή και απαλή κρέμα, μπορείτε να την στραγγίσετε από ένα πολύ λεπτό κόσκινο, αλλά μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.
Αδειάζετε σε κατάλληλα δοχεία και βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
Μπορείτε να σερβίρετε σε ένα μπολ ή να γυρίσετε την πανακότα. Για να το κάνετε αυτό, βυθίστε σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και μετατρέψτε σε ένα όμορφο πιάτο.
Γαρνίρουμε κατά βούληση – με λιωμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή ζελέ φρούτων

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤραγανά μπουρέκια με τυρί…εύκολο στην προετοιμασία και πολύ νόστιμο.
Επόμενο άρθροΈνα πολύ καλό γλυκό που το φτιάχνω πολύ συχνά κατόπιν επιθυμίας όλων