Αυτή η συνταγή για συκώτι μοσχαρίσιο μελωμένο είναι ιδανική για ένα ελαφρύ και γευστικό γεύμα, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι, πλυμένο και στραγγισμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
Ρίγανη
Μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά λαχανικών (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα κομμάτια του συκωτιού και σοτάρετε τα για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Σβήστε με τον χυμό λεμονιού και προσθέστε τη ρίγανη, το μαύρο πιπέρι, το ζεστό νερό και τη νοστιμιά λαχανικών (αν τη χρησιμοποιείτε).
Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το συκώτι.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το συκώτι να μείνει στο ζουμί του για μερικά λεπτά πριν το σερβίρετε.

Σερβίρετε το συκώτι ζεστό με πουρέ πατάτας, ρύζι, ή πιλάφι. Μπορείτε επίσης να το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi

Προηγούμενο άρθροΜπριάμ με μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια και πατάτες
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Μοσχαρίσια με Σάλτσα Κρεμμυδιού!