Τάρτα Λεμονιού

Για την Βάση

250 γρ Μπισκότα Digestive
110 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα Λεμονιού ή Lemon Curd
140 γρ χυμό λεμόνι
Ξύσμα απο 3 Λεμόνια
3 αυγά
2 κρόκους (το ασπράδι το κρατάμε για την μαρέγκα)
270 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
15 γρ Κόρν Φλάουερ
80 γρ βούτυρο αγελάδος

Για την Μαρέγκα
100 γρ Ασπράδι Αυγού
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια η υγρή βανίλια

Τριμμένα Μπισκότα Oreo και κομμάτια για την Τάρτα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την βάση.

Αφού έχουμε τρίψει τα μπισκότα τα ρίχνουμε σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και και ανακατεύουμε με μία μαριζ να γίνει σαν βρεγμένη αμμος.
Γεμίζουμε τα μπολάκια μας με μία περίπου και κάτι κουταλιές της σούπας με το τριμμένο
μπισκότο και το απλώνουμε και το πιέζουμε ελαφρώς σε όλη την βάση και τα αφήνουμε στην άκρη.

Με το υπόλοιπο μείγμα μπισκότου γεμίζουμε ένα τσέρκι 20 εκ ή μία φόρμα και το απλώνουμε παντού πιεζοντας το σε μία λεπτή βάση δημιουρώντας παράλληλα και τοιχώματα γύρω γύρω και αφήνουμε στην ακρη

Για την κρέμα λεμονιού

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και τα τοπθρτούμε στην φωτιά
σε μέτρια ένταση.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους αυγών και τα χτυπάμε με μιξερ μαζί
με την ζάχαρη για 1 λεπτό περίπου ισα ισα να ανακατευτούν.
Ρίχνουμε και το κορν φλαουρ και ανακατευουμε και αυτό μαζί με τα αυγά και την ζάχαρη
Μεταφέρουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και ανακατευουμε με ένα σύρμα χειρός συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς κρέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΗΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ.

Όταν αποκτήσεις αυτή την υφή αποσύρουμε από την φωτιά. Αν μεινει περισσότερο μπορεί να καούν τ αυγά
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατευουμε και σταδιακά προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια να ενσωματωθεί με την κρέμα
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα την σουρώνουμε για να μείνει το ξύσμα λεμονιού ώστε να έχουμε μία λεία και βελούδινη κρέμα

Όταν είναι έτοιμη την σουρώνουμε για να μείνει το ξύσμα Λεμονιού ώστε να έχουμε λεία και
βελούδινη κρέμα.

Πραγματικά η ωραιότερη κρέμα Λεμονιού που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!!
Με αυτήν γεμίζουμε τα μπολάκια μας μέχρι το μέσον και την υπολοιπη κρέμα την αδειαζουμε μέσα στο τσέρκι.
Για έξτρα γεύση και τραγανότητα προσθέσα τριμμένο μπισκότο OREO και κομμάτια μπισκότου επάνω στην κρέμα.

Για την σαντιγί

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ασπράδι αυγού με την ζάχαρη και το βάζουμε σε μπεν μαρι και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη περίπου και να λιώσει η ζάχαρη περίπου και να έχουμε ένα αρκετά ζεστό μείγμα οταν ακουμπαμε με το χέρι μας.
Αποσύρουμε από το μπεν μαρι και ρίχνουμε 1 βανίλια η λιγάκι από υγρή φυσική βανίλια.
Χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να έχουμε μία ωράια σφιχτή και λευκή μαρέγκα.

Γεμίζουμε μία σακούλα Ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε την επιφάνεια των γλυκων μας και στο τσέρκι και στα μπολάκια.

Με φλόγιστρο καίμε την μαρέγκα για ωράια όψη και γεύση. Αν δεν εχετε φλόγιστρο ζεστάνετε τον φούρνο
στο γκριλ στους 200 βαθμούς και βάλε μέσα για 1 με 2 λεπτά θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα

Καλή Επιτυχία

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Ψωμάκια τυριών
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό αρνί Μυτιλήνης..στο φούρνο…με ζάχαρη και κανελα