Το Σφουγγάτο Φούρνου με Λαχανικά είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις των λαχανικών με την απαλή υφή των αυγών και του τυριού. Είναι μία ιδανική επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό, ενώ μπορείτε να το πάρετε και στη δουλειά. Εγώ το φτιάχνω συχνά γιατί είναι ένας τέλειος τρόπος να φάνε όλοι τα λαχανικά τους.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Σφουγγάτο Φούρνου με Λαχανικά

Σφουγγάτο Φούρνου με Λαχανικά

Mια συνταγή για ένα εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό που γίνεται σε χρόνο μηδέν, το Σφουγγάτο Φούρνου με Λαχανικά. είναι μία τέλεια λύση για να αξιοποιήσετε όλα τα λαχανικά που έχετε στο ψυγείο σας και να φτιάξετε ένα πλήρες γεύμα, και εγώ το αγαπώ γιατί είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο πιάτο για 3-4 άτομα, θα χρειαστούμε:

Για τα λαχανικά:

  • 1-2 Κολοκυθάκια (σε κυβάκια)
  • 1 Μελιτζάνα (σε κυβάκια)
  • 1-2 Πατάτες (σε κυβάκια)
  • 1 Κρεμμύδι (σε κυβάκια)
  • 1 Ντομάτα (σε κυβάκια)
  • 200 γρ. Τυρί της αρεσκείας σας (σε κυβάκια)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το μείγμα των αυγών:

  • 7 Αυγά
  • 1 κούπα Γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Baking powder
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα

Instructions

Για να φτιάξετε το σφουγγάτο φούρνου με λαχανικά και πατάτες, ξεκινήστε κόβοντας τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα, τις πατάτες, το κρεμμύδι και την ντομάτα σε κυβάκια. Αφού τα κόψετε, τα τοποθετείτε σε λαδόκολλα και τα ψήνετε.

Μόλις ψηθούν τα λαχανικά, τα ανακατεύετε όλα μαζί με τυρί και τα βάζετε σε ένα πυρέξ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε αυγά, γάλα, αλάτι και πιπέρι, ενώ έχετε διαλύσει μέσα και μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε το μείγμα πολύ καλά και το ρίχνετε πάνω από τα λαχανικά.

Πασπαλίζετε το σφουγγάτο φούρνου με λαχανικά και πατάτες με τριμμένο τυρί και το βάζετε στον φούρνο μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.

Η Συνταγή είναι της κας Marina Hatzidaki

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το σφουγγάτο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Λαχανικά: Το προψήσιμο των λαχανικών είναι πολύ σημαντικό γιατί αφαιρεί την περιττή υγρασία και τα κάνει πιο νόστιμα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο σφιχτό και γευστικό.
  • Μπαχαρικά: Εκτός από αλάτι και πιπέρι, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά, όπως ρίγανη ή πάπρικα, για περισσότερο άρωμα.
  • Τυρί: Χρησιμοποιήστε φέτα, ανθότυρο ή ακόμα και γραβιέρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από διάφορα τυριά για πιο πλούσια γεύση.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετε το σφουγγάτο ζεστό, συνοδευόμενο με μία φρέσκια σαλάτα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή