Μπάρες με ξηρούς καρπούς

Υλικα

450 ζάχαρη
350 καρύδια ή αμύγδαλα
χυμό λεμονιού
Κανέλα

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού,
την κανέλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, το δουλεύουμε στο παγκο μας, πλάθοντάς το.


Μπορείτε να αφήσετε είναι έτσι, ή σαν εμένα να το κοψετε και το καλύφετε με σοκολάτα

Λιώνουμε τη κουβερτούρα “μπεν μαρί” και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς, βάζουμε τις κρύες μπαρες στη κουβερτούρα και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού,
τα τοποθετούμε πάλι πάνω στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως η επικάλυψη κουβερτούρας.
Προαιρετικά, αν θέλουμε να τα διακοσμήσουμε με τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη, θα τα πασπαλίσουμε πριν κρυώσει τελείως η κουβερτούρα.

ΠΗΓΗ: Maria Antonuccio

Προηγούμενο άρθροΤουλουμπάκια τραγανά
Επόμενο άρθροΤηγανητά πλευρώτους….είναι ο καλύτερος μεζές ή ορεκτικό