Συστατικά

1 φλιτζάνι 225ml – νερό
1 φλιτζάνι 225 ml – γάλα
1 κουταλιά της σούπας. 15 ml – ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας. 15 ml – ξηρή ενεργή ζύμη
2 μεγάλα – αυγά
¼ φλιτζάνι 55 γρ. – ξινή κρέμα ή γιαούρτι
4 κουταλιές της σούπας. ή 60 ml – βούτυρο (λιωμένο)
1 κουτ. 5 ml – αλάτι
5 φλιτζάνια 600 g – αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εξαιρετικό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Γέμιση με κρέας : (Μπορείτε να κάνετε ότι γέμιση θέλετε)
450 γρ. – χοιρινό κιμά
450 γρ. – στήθος γαλοπούλας κιμά
1 μικρό κρεμμύδι
2 μεγάλες – σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο – αυγό
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
Συνδυάστε το γάλα και το νερό. Θερμαίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα, ή πάνω στο μάτι να γίνει λίγο ζεστό. Προσθέστε ζάχαρη και ξηρή μαγιά.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλύσει η ζάχαρη και βάλτε το σε ένα ζεστό μέρος για να ενετγοποιηθεί η μαγιά, για 15 λεπτά.
Προσθέστε τα αυγά, το αλάτι, την ξινή κρέμα ή γιαούρτι και ανακατέψτε τα πάντα μαζί με το εξάρτημα ζύμης (ή με το χέρι) σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέτετε 1 φλιτζάνι αλεύρι, ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα και μετά ½ φλιτζάνι την φορά για να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι λεπτή και κολλώδη.

Καλύψτε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να φουσκώσει για μια ώρα.
Οδηγίες για την Γέμιση:
Ενώ η ζύμη φουσκώνει, κάντε την γέμιση με το κρέας (ή το γέμισμα της επιλογής σας). Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέστε το αυγό, το λιωμένο σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι στη γεύση.


Ανακατέψτε τα πάντα μαζί με ένα μίξερ χειρός στο χαμηλό μέχρι να συνδυαστούν. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Οδηγίες συναρμολόγησης:
Η ζύμη πρέπει να τριπλασιαστεί σε μέγεθος. Ξύστε τις πλευρές του μπολ με σπάτουλα σιλικόνης για να αποφύγετε τις φυσαλίδες.
Βυθίστε τα δάχτυλά σας σε λάδι και κόψτε κομμάτια ζύμης περίπου ½ φλιτζάνιου σε μέγεθος. Ισιώστε κάθε κομμάτι ζύμης με τα χέρια σας, τοποθετήστε λίγο γέμιση σε κάθε ζύμης, κλείστε τα περιμετρικά άκρα και πιέστε για να σφραγιστεί η γέμιση.


Πατήστε τις άκρες μαζί σφιχτά ώστε να μην ξεκολλήσουν στις ραφές, ειδικά όταν θα τηγανίζονται. Βάλτε ξανά τα χέρια σας σε λάδι και διαμορφώστε το πιροσκί σε ωοειδές σχήμα.

Οδηγίες τηγανίσματος:
Γεμίζουμε μέχρι την μέση μία μικρή κατσαρόλα με λάδι. Ζεσταίνουμε το λάδι στα 150 βαθμούς. Τοποθετήστε όσα πιροσκί χωράνε άνετα. Τηγανίστε τα για περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά ή έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.


Τοποθετήστε τα σε μια χαρτοπετσέτα για να φύγει το υπερβολικό λάδι. Επαναλάβετε τα ίδια βήματα με την υπόλοιπη ζύμη. Μην φτιάχνετε όλα τα πιροσκί ταυτόχρονα, επειδή θα φουσκώσουν πάρα πολύ μέχρι να μπουν στο λάδι, και θα είναι πολύ παχουλο με αέρα. Δεν είναι όμορφο! 🙂
Αφήστε να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά και να τα απολαύσετε!

ΠΗΓΗ: valyastasteofhome.com

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες…Μόλις βγήκαν ζεστοί ζεστοί.
Επόμενο άρθροΓεμιστά Μανιτάρια…ζουμερά και τραγανά