Τα Μελομακάρονα 
(Για 60 περίπου Μελομακάρονα)

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Για το Σιρόπι
1 κιλό Ζάχαρη κρυσταλλική
625 γρ νερό
1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
100 γρ Μέλι
50 γρ Γλυκόζη

Για τα Μελομακαρονα

385 γρ Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο
1 1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
1/4 κουτ γλυκού γλυκού Μοσχοκάρυδο τριμμένο
10 γρ Κονιάκ
Ξύσμα απο ένα Πορτοκάλι
230 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
210 γρ Φρέσκος Χυμός Πορτοκαλιού
4 γρ Σόδα μαγειρικής
175 γρ Σιμιγδάλι Ψιλό
700 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ Μπεικιν παουντερ

Για το Πασπάλισμα
Μέλι
Τριμμένο Καρύδι
Κανέλα Σκόνη

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι το κονιάκ τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκάλι και τα ανακατεύω
Σε μία κανάτα ρίχνουμε το φρέσκο χυμό πορτοκάλι τη ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύουμε να φουσκώσει και να αφρίσει
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το χυμό πορτοκάλι στο προηγούμενο μείγμα με τα υγρά τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί
Αφού έχουν ανακατευτεί πολύ καλά προσθέτουμε το σιμιγδάλι το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ το ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθούν
Προσοχή να μην ταλαιπωρείσετε πολύ την ζύμη με το ζύμωμα έτσι ώστε να βγουν επιτυχημένα τα μελομακάρονα και να μην πετάξει το λάδι

Οταν είναι έτοιμη η ζύμη απευθείας πλάθουμε μικρά μελομακάρονα 40 με 45 γραμμάρια
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα τρυπαω ελαφρώς την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι έτσι ώστε να αποκτήσουν ένα όμορφο σχέδιο και κατά
τη διάρκεια του σιροπιάσματος να τραβήξει τόσο περισσότερο σιρόπι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρώμα
Πάμε απευθείας να σιροπιασουμε ρίχνουμε λίγα λίγα τα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι τα αφήνουμε για περίπου 40 με 45 δευτερόλεπτα να τραβήξουν όσο περισσότερο
μπορούν τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα

Το σιρόπι το ετοιμάζουμε πριν ξεκινήσουμε να φτιάξουμε τα μελομακάρονα διότι θέλουμε να είναι αρκετά κρύο και το φτιάχνουμε ρίχνοντας σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη
το νερό και την κανέλα τα βράζουμε για 4 λεπτά από τη στιγμή που βρασμού και όταν βράσει προσθέτουμε τη γλυκόζη και το μέλι τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να
κρυώσει
Σιροπιασμενα όλα τα μελομακάρονα μας πάμε να τα διακοσμήσουμε παίρνουμε μία ωραία πιατέλα ρίχνουμε τριμμένο καρύδι τοποθετούμε τα μελομακάρονα και πασπαλίζουμε
με μέλι τριμμένο καρύδι και σκόνη από κανέλα

Καλές Γιορτές

Προηγούμενο άρθροΨωμί με γιαούρτι και φέτα.
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό Ραβανί…το Κυριακάτικο γλυκό !