Συστατικά

3/4 φλιτζανιού ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα ή νερό
1 κίτρινο κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο κιμά
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη 
1,5 κουταλάκι αλάτι 
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
650 γρ. άπαχο κιμα μοσχαρίσιο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα βότανα όπως ρίγανη, μέντα, άνηθο, σχοινόπρασο και / ή μαϊντανό
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς .
Ανακατέψτε τα ψίχουλα ψωμιού(3/4 φλιτζάνι), το γάλα (1/2 φλιτζάνι) και το τριμμένο κρεμμύδι (μαζί με τους χυμούς) σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το αβγό, το κιμά, την ξηρή ρίγανη (2 κουταλάκια του γλυκού), το αλάτι (1 1/2 κουταλάκια του γλυκού) και το μαύρο πιπέρι (1/4 κουταλάκι του γλυκού) στο μπολ και ανακατέψτε μαζί.

Προσθέστε το μοσχαρίσιο κιμά στο μπολ και ανακατέψτε τα πάντα, χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση τα χέρια σας .


Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη σέσουλα για να βάλετε τα κεφτεδάκια πάνω σε ένα ταψί. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να διαμορφώσετε τις μπάλες.


Ανακατέψτε τις 4 κουταλιές του λιωμένου βουτύρου με τις 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα σε ένα μικρό μπολ.
Βάλτε το μείγμα βουτύρου ομοιόμορφα πάνω από τις κεφτεδάκια.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σερβίρετε, από πάνω με τους χυμούς από το κάτω μέρος του τηγανιού.

Σημειώσεις
Αυτή η συνταγή έκανε περίπου 16 μεγάλα κεφτεδάκια. Μπορείτε να τα κάνετε μικρότερα και να τα δώσετε ως ορεκτικό, αν προτιμάτε.

Προηγούμενο άρθροΗ Καλύτερη συνταγή για μανέστρα…με κιμά
Επόμενο άρθροΗ Βασιλόπιτα που δεν θα φτιάξετε άλλη σαν αυτή