ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 

1/2 κιλό τυρί φέτα, τριμμένη
1/2 κουταλάκι τυρί cottage,
3 αυγά, χτυπημένα
1/2 κουτ. αλάτι
450 γρ  φύλλο για πίτα, να έχει αποψυχθεί
450 γρ  αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
* Το φύλλο έκαστο να είναι 22×35 εκ. Αν το φύλλο σας έχει μεγαλύτερα φύλλα, κόψτε το, ώστε να είναι περίπου 22χ35 εκ. Αφού το κόψετε, σκεπάστε το με μία υγρή πετσέτα να μην ξεραθεί

ΟΔΗΓΙΕΣ
Συνδυάστε τα τυριά, αυγά και αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν.


Χρειάζεστε μια μεγάλη σανίδα κοπής, ένα κουταλάκι του γλυκού , μια βούρτσα, το λιωμένο βούτυρο, ένα χαρτί ψησίματος. Αν βγάλετε ένα φύλλο αφήστε τα υπόλοιπα πίσω σκεπασμένα με την πετσέτα.

 

Τοποθετήστε ένα φύλλο προσανατολισμένο οριζοντίως μπροστά σας πάνω στο ξύλο κοπής. Βουρτσίστε το με βούτυρο. Κόψτε με  ένα μαχαίρι κάτω κάτω ένα κομμάτι της ζύμης κάθε 5 3κ περίπου – αυτό θα πρέπει να σας δώσει έξι έως επτά λωρίδες.


Τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα τυριού στο τέλος κάθε ταινίας. Διπλώστε τη γωνία για να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο. Συνεχίστε να διπλώνετε από τη μία πλευρά στην άλλη μέχρι να φτάσετε στο τέλος της ταινίας. (Δείτε τις φωτογραφίες παραπάνω.) Τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι. Βούρτσίστε με βούτυρο. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθεί η γέμιση


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC. Ψήστε για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουμε λίγο πριν το σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: alexandracooks.com

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι και λαχανικά: η τέλεια επιλογή για οικογενειακό γεύμα
Επόμενο άρθροΚαλαμποκόψωμο…Υγιεινό – Απλό – Γρήγορο