Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

500 γρ Αλεύρι που Φουσκώνει μόνο του
400 γρ Γιαούρτι (πρόβειο ή Αγελαδινό)
1 1/2 κουτ γλυκού Ζάχαρη κρυσταλλική (Προαιρετικά)
1 κουτ γλυκού Αλάτι (Προαιρετικά)

Για το Πέρασμα απο το Σουσάμι
250 γρ Νερό χλιαρό
70 γρ Μέλι
200 γρ Σουσάμι

Εκτέλεση

Αρχίζουμε ρίχνοντας σε ένα μπολ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το γιαούρτι
Στη συνέχεια προσθέτουμε προαιρετικά το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμια αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια μας
Εγώ χρησιμοποιησα ένα κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό και ένα πρόβειο φυσικά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε
Στην συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες 150 γραμμαρίων και ξεκινάμε να φτιάχνουμε το κουλούρια

Η ζύμη πάρα πολύ εύπλαστη και δεν θα σας κουράσει καθόλου τοποθετούμε τα κουλούρια που έχουμε φτιάξει σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα
Στην συνέχεια αφού έχουμε φτιάξει όλα τα κουλούρια βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό και το μελι και ανακατεύουμε να διαλυθεί

Τέλος παίρνουμε ένα-ένα τα κουλούρια τα βουτάμε μέσα στο νερό με το μέλι στη συνέχεια τα περνάμε από το σουσάμι τα καλύπτουμε πολύ καλά
και τα τοποθετούμε πάλι πίσω στο ταψί και για να σας προλάβω για να μη μου πείτε ότι δεν χρει χρησιμοποίησα μόνο δύο υλικά μπορείτε
να παραλείψετε αυτή τη διαδικασία και να τα ψήνεται κατευθείαν αλλά πιστέψτε με έτσι γίνονται πιο τραγανά και πιο ωραία
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακοί και Αφράτοι Λουκουμάδες Χωρίς λαδίλα
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με μελιτζάνες και πατάτες στην κατσαρόλα