Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Η Συνταγή είναι το pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

150 γρ Ηλιέλαιο ή Σησαμέλαιο
420 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
200 γρ Χυμός Πορτοκαλιού
200 γρ νερό
420 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ Μπεικιν παουντερ
35 γρ κακάο Σκόνη
100 γρ Τρούφα Μαύρη (προαιρετικά)
Λίγο αλάτι

Για το Γλάσο
150 γρ Βανίλια Υποβρύχιο Γλυκό
13 γρ κακάο Σκόνη
20 γρ νερό
7 γρ ηλιέλαιο ή Σησαμέλαιο

Εκτέλεση

Πάμε σε χρόνο-ρεκόρ να φτιάξουμε το πιο αφράτο υπέροχο και πεντανόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό το χυμό πορτοκαλιού τη ζάχαρη τις βανίλιες το ηλιέλαιο η σησαμέλαιο και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας κακάο αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι.
Ολα αυτά κοσκινισμένα πολύ καλά ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε να έχουμε ένα όμορφο λείο και σοκολατένιο μείγμα.

Προαιρετικά αν θέλετε προσθέτουμε μαύρη τρούφα και την ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με κακάο ή Λίγο αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Ετοιμο ψημένο έχει γίνει Super αφράτο Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροKέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά…Σκανδαλωδώς νόστιμο
Επόμενο άρθροΠατατοσαλάτα με Μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι