ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 και 1/4 φλιτζάνι γάλα
15 κουταλιές σούπας ζάχαρη
70gr ανθος αραβοσιτου βανίλιας
200-220 gr βούτυρο
300gr τριμμένη καρύδας (νιφάδες)
1 φλιτζάνι αμύγδαλα λευκά (περίπου)

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάλτε 10 κουταλιές της σούπας γάλα σε ένα μπολ. Προσθέστε το ανθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Αναμείξτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίξτε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και βράστε το . Καθώς αρχίζει να βράζει, μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλότερη ρύθμιση και προσθέστε το μείγμα ανθος αραβοσίτου.


Ανακατεύετε καλά και συχνά μέχρι να σχηματιστεί η κρέμα(περίπου 10 λεπτά). Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει.

Όταν η κρέμα είναι χλιαρή, κόψτε το βούτυρο και προσθέστε το. Ριξτε επίσης 200gr τριμμένη καρύδας (νιφάδες).


Συνεχίστε να ανακατεύετε τα πάντα μέχρι να πάρετε μια λεία, παχιά, κολλώδη μάζα. Μεταφέρετε στο ψυγείο για κρυώσει πλήρως (30 λεπτά).
Ρίξτε 110 γρ. Τεμαχισμένης καρύδας σε ένα μπολ. Πάρτε το μειγμα έξω από το ψυγείο και σχηματίστε μπάλες του μεγέθους μιας μπάλας γκολφ


ή μικρότερη (μικρότερα είναι καλύτερα). Βάλτε ένα αμύγδαλο σε κάθε μπάλα, και στη συνέχεια βυθίστε το καθένα στην τριμένη καρύδα.

ΠΗΓΗ: balkanlunchbox.com

Προηγούμενο άρθροΠώς θα φτιάξετε το τέλειο γαμοπίλαφο
Επόμενο άρθροΤυροπιτάρι Ευβοίας