Τα τσουρέκια της μαμάς μου 

Συστατικά

2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 φάκελοι ενεργή ξηρή μαγιά
8-9 φλιτζάνια ειδικό λευκό αλεύρι
1 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τριμμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκάνισο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 αυγά πολύ καλά χτυπημένα
σουσάμι

Μέθοδος

Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια γάλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά, ένα φλιτζάνι αλεύρι και το 1/4 της ζάχαρης. Καλύψτε και αφήστε να φουσκώσει για μία ώρα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 7 φλιτζάνια αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, φλούδα πορτοκαλιού και γλυκάνισο.
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη.

Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να σφίξει, τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες. Τρυπήστε τη ζύμη χωρίστε σε έξι μικρές μπάλες και πλάθετε την καθεμία σε λωρίδες, στρώστε τις λωρίδες τη μία δίπλα στην άλλη τσιμπώντας και ενώνοντας μεταξύ τους στη μία άκρη και την πλεξούδα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας κι άλλα καρβέλια, βάζετε τα ψωμιά σε λαδωμένο ταψί και αφήνετε να φουσκώσει για 2 ώρες.

Ενώ τα ψωμιά φουσκώνουν προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, χτυπάμε τον κρόκο αυγού και το υπόλοιπο γάλα, αλείφουμε τα καρβέλια τσουρέκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε για 45 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της Tsourounakis Angela

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με αχλάδι
Επόμενο άρθροΦανταστικό Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού