Έχετε όρεξη για κάτι γλυκό, αλλά δεν έχετε χρόνο για περίπλοκες συνταγές; Τότε η Τεμπέλικη Τούρτα Ναπολέων είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Είναι τόσο εύκολη που θα εκπλαγείτε, και τόσο νόστιμη που θα γίνει η αγαπημένη σας. Με έτοιμη σφολιάτα και μια κρεμώδη, βελούδινη κρέμα, φτιάχνεται στο πι και φι και είναι σκέτη απόλαυση. Εγώ τη φτιάχνω συνέχεια και πάντα γίνεται ανάρπαστη!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τεμπέλικη Τούρτα Ναπολέων

Τεμπέλικη Τούρτα Ναπολέων

Η Τεμπέλικη Τούρτα Ναπολέων είναι η απάντηση στην επιθυμία μας για ένα εντυπωσιακό αλλά απλό γλυκό. Χωρίς την ανάγκη για πολλά φύλλα ή περίπλοκες διαδικασίες, αυτή η τούρτα συνδυάζει την ευκολία της έτοιμης σφολιάτας με την πλούσια γεύση μιας παραδοσιακής κρέμας ζαχαροπλαστικής. Είναι ιδανική για να γλυκάνετε την καθημερινότητά σας ή να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ελάχιστο κόπο. Εγώ την έχω εντάξει στις αγαπημένες μου συνταγές!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 1 hour 55 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτή τη νόστιμη Τεμπέλικη Τούρτα Ναπολέων θα χρειαστούμε:

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 1 λίτρο Γάλα
  • 300 γρ. Ζάχαρη
  • 4 Αυγά
  • 60 γρ. Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 60 γρ. Βούτυρο
  • Ζάχαρη βανίλιας (προαιρετικά)

Για τη βάση:

  • 1 συσκευασία Σφολιάτα (έτοιμη)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη Τεμπέλικη Τούρτα Ναπολέων:

  1. Φτιάχνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
    Σε μία κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάω τα 4 αυγά με το αλεύρι μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
    Ρίχνω σιγά-σιγά το μείγμα των αυγών με το αλεύρι μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.
    Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζω να ανακατεύω ασταμάτητα μέχρι η κρέμα να πήξει και να γίνει βελούδινη.
    Στο τέλος, αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και τη ζάχαρη βανίλιας (αν χρησιμοποιήσω) και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί.
    Σκεπάζω την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη (για να μην κάνει πέτσα) και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  2. Ετοιμάζω τη σφολιάτα:
    Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
    Κόβω τη σφολιάτα σε μικρούς κύβους ή ακανόνιστα κομμάτια.
    Τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή βουτυροαλευρομεενο.
    Ψήνω τη σφολιάτα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή.
    Αφήνω το έτοιμο ψημένο φύλλο να κρυώσει και στη συνέχεια το διαχωρίζω σε μικρότερες "φύλλα" ή το τρίβω ελαφρά με τα χέρια μου.
  3. Συναρμολογώ την τούρτα:
    Μόλις η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει κρυώσει καλά, προσθέτω μέσα της τα ψημένα και σπασμένα κομμάτια σφολιάτας (κρατάω λίγα στην άκρη για το πασπάλισμα).
    Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
    Ρίχνω το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ (στρογγυλή ή τετράγωνη, ανάλογα τι θέλω). Εγώ χρησιμοποιώ μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο για ευκολία.
    Πιέζω καλά το μείγμα μέσα στη φόρμα, ώστε να μην έχει κενά.
    Βάζω τη φόρμα με την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, ή καλύτερα όλο το βράδυ, για να σταθεροποιηθεί καλά.
  4. Διακοσμώ και σερβίρω:
    Στη συνέχεια, αφαιρώ την τούρτα από τη φόρμα.
    Πασπαλίζω την επιφάνεια με τις νιφάδες από την ψημένη ζύμη σφολιάτας που κράτησα στην αρχή.
    Η Τεμπέλικη Τούρτα Ναπολέων είναι έτοιμη για να τη δοκιμάσετε! Είναι πολύ νόστιμη, οπωσδήποτε δοκιμάστε να τη φτιάξετε!

Notes

Tips για την Τέλεια Τεμπέλικη Τούρτα Ναπολέων

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τεμπέλικη Τούρτα Ναπολέων σας απίθανη! Όταν φτιάχνετε την κρέμα, φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και να γίνει βελούδινη. Για την σφολιάτα, μπορείτε να την ψήσετε και σε ένα φύλλο, χωρίς να την κόψετε σε κύβους, και μετά να την σπάσετε σε κομμάτια. Αν θέλετε ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ ή λικέρ στην κρέμα αφού κρυώσει. Το πιο σημαντικό είναι να αφήσετε την τούρτα να σταθεί αρκετές ώρες στο ψυγείο, ώστε να μαλακώσουν τα κομμάτια της σφολιάτας και να απορροφήσουν την κρέμα, δίνοντας αυτή την ξεχωριστή υφή του Ναπολέοντα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή