Μπισκότα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο 😋
- Εύκολα και γρήγορα: Φτιάχνονται σε λίγα λεπτά, χωρίς να χρειάζεται φούρνος.
- Πολύμορφα: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα ή μπαχαρικά, για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική συνταγή.
- Ιδανικά για ζεστό καιρό: Δεν χρειάζεται να ζεστάνετε την κουζίνα σας για να τα φτιάξετε.
- Κατάλληλα για παιδιά: Μπορούν να βοηθήσουν στην προετοιμασία τους.
Συνολικά:
Τα μπισκότα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο είναι μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό σνακ.
Συμβουλές:
- Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας υλικά για καλύτερη γεύση.
- Φροντίστε να ανακατέψετε καλά τα υλικά για να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Διαμορφώστε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλετε.
- Αφήστε τα μπισκότα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Υλικά
350 γραμμάρια μπισκότα
15 γρ. ζάχαρη άχνη
30g κακάο σε σκόνη
80g βούτυρο (λιωμένο)
160ml γάλα
140g σοκολάτα γάλακτος
σοκολατένιο πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Προσθέστε τα μπισκότα στο μπλεντερ και χτυπήστε τα. Μεταφέρετε στο μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάο. Χτυπήστε τα ξηρά συστατικά.
2. Προσθέστε το βούτυρο (λιωμένο) και το γάλα και ανακατέψτε τα όλα μαζί με μια σπάτουλα. Όταν το μείγμα αρχίσει να δένει, ζυμώστε με τα χέρια σας για να
πάρετε ένα συμπαγές μείγμα.
3. Σχηματίστε το μείγμα σε ένα ρολο και τυλίξτε το σε λαδόκολλα. Μεταφέρετε το ψωμί στο ψυγείο για 3 ώρες.
4. Μόλις περάσει ο χρόνος, ξετυλίξτε το και κόψτε το σε φέτες.
5. Λιώστε τη σοκολάτα και βουτήξτε την πάνω σε κάθε μπισκότο.
Μεταφέρετε σε πιάτο, πασπαλίστε με τα κομματάκια σοκολάτας και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι από το Wyse Guide Recipes
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μπισκότα σοκολάτας καλυμμένα με λευκή σοκολάτα και μαυρη σοκολάτα
Υλικά
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 ml σπορέλαιο
70 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 αυγό
70 g κοσκινισμένο κορν φλαουρ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
270 γραμμάρια αλεύρι 00
1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
κομματάκια σοκολάτας ανάλογα με την αίσθηση.
300 γρ. κουβερτούρα λευκή και γάλακτος
Τρουφα ή φυστικη αιγίνης
Εκτέλεση
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με σύρμα ή μίξερ βάσης τα 6 πρώτα υλικά
Προσθέστε κοσκινισμένοα αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Η ζύμη θα είναι μαλακή και δεν θα κολλάει.
Τέλος προσθέτουμε τρουφα σοκολάτας ανάλογα με το πόσο θέλετε. Στη συνέχεια σχηματίζουμε μπαλάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περ. 20 λεπτά.
Πρέπει να παραμείνουν καθαρά από πάνω και χρυσαφένια από κάτω.
Μόλις παγώσουν, λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα (στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί) και περνάμε κάθε ένα μπαλάκι μέσα από τη λιωμένη σοκολάτα.
Τα βάζουμε σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγη τρουφα ή τριμμένο φυστίκι αιγίνης και τα αφήνουμε για άλλη 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσουν πριν σερβίρουμε.
Καλη απόλαυση