Τα τετράγωνα γλυκάκια καρότου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, καθώς έχουν μια υπέροχη, πλούσια γεύση και είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή. Το καρύδι και το λεμόνι αναδεικνύουν τη γεύση του καρότου, ενώ η σοκολάτα από πάνω τα κάνει ακαταμάχητα. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά γιατί τρώγονται πολύ γρήγορα!
Η Συνταγή είναι από το
Υλικά:
200 gr τριμμένο καρότο,
140 gr ζάχαρη,
150 γρ τριμμένα καρύδια,
100 gr κορν φλαουερ
4 αυγά,
ξύσμα λεμονιού τριμμένο και
150 gr σοκολάτα ψησίματος.
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Όταν γινει λειο, προσθέτουμε τα καρύδια σε σκόνη, μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο καρότο, το κορν φλαουερ και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε με απαλες κινήσεις τα ασπράδια που έχουν χτυπηθεί πρωτα σε μαρεγκα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα και πασπαλίζουμε με κορν φλαουερ.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ºC για 35/40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και λούζουμε τα τετράγωνα.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η συνταγή σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Κόρν φλάουρ: Αντί για κορν φλάουρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι χωρίς γλουτένη για κέικ.
- Καρύδια: Αν θέλετε τα καρύδια να είναι πιο αρωματικά, μπορείτε να τα καβουρδίσετε ελαφρά πριν τα τρίψετε.
- Υφή: Για πιο αφράτη υφή, φροντίστε να χτυπήσετε πολύ καλά τη μαρέγκα και να την ενσωματώσετε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.
- Σοκολάτα: Για να λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, βάλτε τη σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην αγγίζει ο πάτος του μπολ το νερό.
Να τα απολαύσετε!








