Κρεμίτα σε καραμελωμένα φύλλα

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας (ή 500 γρ κατεψυγμένα-2 τεμάχια)
ζάχαρη κρυσταλλική

Κρέμα:
5 κρόκοι αυγών
200 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 λίτρο γάλα
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
20 γρ ζελατίνη σε σκόνη (δύο σακουλάκια)

Παρασκευή:

1. Χρησιμοποίησα έτοιμα φύλλα κρούστας σφολιάτας. Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα, αφήστε τις κρούστες να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, και οι δύο κρούστες, πασπαλίζοντάς τις με αλεύρι ανοιγουμε τα φύλλα σε μέγεθος 25 εκ. x 40 εκ. Βάλτε την σφολιάτα σε ένα ταψί κουζίνας στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τρυπάμε όλη την κρούστα με ένα πιρούνι και την πασπαλίζουμε με 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (δεν χρειάζεται να καλυφθεί όλη η επιφάνεια με ζάχαρη). Βάλτε χαρτί ψησίματος πάνω από το φύλλο και βάλτε ένα άλλο ταψί πάνω από το χαρτί που θα καλύψει όλη την κρούστα (αυτό θα εμποδίσει τη ζύμη να φουσκώσει, και η ζάχαρη θα της δώσει μια φανταστική
καραμελωμένη γεύση). Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την κρούστα για 30 λεπτά. Μεταφέρετε την ψημένη κρούστα στη σχάρα για να κρυώσει (μαζί με το χαρτί ψησίματος στο οποίο ψήθηκε, απλώς αφαιρέστε το πάνω χαρτί). Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το άλλο φύλλο.

2. Κρέμα: Βάζετε τους κρόκους των αυγών σε ένα κατάλληλο μπολ και τους χτυπάτε με τη σταδιακή προσθήκη ζάχαρης.
Προσθέστε το αλεύρι και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε με το σύρμα. Αραιώστε το μείγμα με 200 ml γάλα . Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα (300 ml) να ζεσταθεί. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα (δεν χρειάζεται να βράσει) στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα και μετά ξαναβάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κρέμα να ψηθεί ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Μεταφέρετε τη μαγειρεμένη κρέμα σε άλλο μπολ, τη σκεπάζετε με μεμβράνη (βάζετε την μεμβράνη απευθείας πάνω στην κρέμα) και την αφήνετε να κρυώσει.

3. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζελατίνη και την περιχύνουμε με 100 ml κρύο νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη ζελατίνη να φουσκώσει. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος σε ένα βαθύτερο μπολ και την χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά την κρυωμένη κρέμα με τα αυγά και ανακατεύουμε να πάρει μια αφρώδη κρέμα.
Βάζουμε τη φουσκωμένη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει με συνεχές ανακάτεμα (δεν πρέπει να βράσει).
Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κρέμα και την ενώνουμε με την κρέμα χτυπώντας.

4. Τοποθετούμε τη μία κρούστα σε ένα μεγαλύτερο πιο βαθύ ταψί και απλώστε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα. Καλύπτουμε με άλλη κρούστα και την πιέζουμε ελαφρά προς την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να δέσει η κρέμα και μετά σερβίρουμε.
Τραγανές καραμελοποιημένες κρούστες με πλούσια κρέμα κάνουν αυτό το κέικ πραγματική τελειότητα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα αρωματική, με πρόβειο γάλα
Επόμενο άρθροΌλοι έχουν ερωτευτεί αυτές τις απλές και νόστιμες μελιτζάνες!