Η Τηγανίτα Πατάτας Γεμιστή με Κιμά είναι ένα φαγητό που συνδυάζει την απλότητα της πατάτας με την πλούσια γεύση του κιμά, δημιουργώντας ένα πιάτο που μπορεί να γίνει το αγαπημένο της οικογένειας. Είναι μία τέλεια ιδέα για ένα κυρίως γεύμα, χορταστικό και με απίστευτη νοστιμιά. Εγώ τη φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται!
Υλικά
800 γραμμάρια βραστές πατάτες
1 αυγό
αλατοπίπερο
μαϊντανός
200 γραμμάρια αλεύρι περίπου
_____
για τη γέμιση κιμά:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
300 γραμμάρια κιμά
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
μαϊντανό
μερικές φέτες τυριού για τοστ
200 τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Βάζουμε το τηγάνι μας στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο και τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι ν αλλάξει χρώμα ο κιμάς.


Βαζουμε το πιπέρι, το αυγό, τον μαιντανό το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αν η ζύμη κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και χωρίζουμε τη ζύμη στο μισό. Απλώνουμε με τα χέρια μας λίγο τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, την ανοίγουμε λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τη ζύμη. Απλώνουμε 4 φέτες τυρί του τοστ και βάζουμε και τον κιμά.
Δείτε Επίσης: Τηγανίτες Πατάτας γεμιστές με τυρί…θα την λατρέψουν
Πασπαλίζουμε τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι της ζύμης το οποίο έχουμε ανοίξει και αυτό σε στρογγυλό σχήμα.
Πατάμε με τα δάχτυλα μας γύρω γύρω τη ζύμη ώστε να κολλήσουν τα δύο μέρη.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!
Tips για την Τέλεια Τηγανίτα Πατάτας Γεμιστή με Κιμά
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τηγανίτα Πατάτας Γεμιστή με Κιμά σας τέλεια. Όταν βράζετε τις πατάτες, μην τις παραβράσετε, αλλά να είναι αρκετά μαλακές ώστε να λιώνουν εύκολα. Το αλεύρι στη ζύμη πατάτας είναι περίπου, μπορεί να χρειαστείτε λίγο παραπάνω ή λιγότερο, ανάλογα με την υγρασία της πατάτας. Η χαμηλή φωτιά στο τηγάνι είναι σημαντική για να ψηθεί καλά η τηγανίτα και από μέσα και να μην καεί εξωτερικά. Μην βιαστείτε να την αναποδογυρίσετε, περιμένετε να ροδίσει καλά η μία πλευρά. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη γέμιση του κιμά, όπως καρότο ή πιπεριές, ψιλοκομμένα.
Καλή σας όρεξη
















