Τηγανίτες με κολοκυθοανθούς

Υλικά

300 γραμμάρια άνθη κολοκυθιού
2 αυγα,
300 γρ αλεύρι,
250 γρ τριμμένο τυρί Μυζηθρα,
λίγα φύλλα βασιλικού,
αλάτι,
μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσετε τα άνθη του κολοκυθιού αφαιρώντας το πισω μέρος τα πλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά στην άκρη να πάρουν γεύση και πετάμε το νερό.
Ξεχωριστά χτυπάμε δύο αυγά με περίπου 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και λίγο-λίγο το νερό που βγαλανε
τα λουλούδια κολοκυθιού που είχαμε αφήσει στην άκρη.

Προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι, ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού στο κουρκούτι και συνεχίστε το ζύμωμα.
Θα πρέπει να προκύψει ένα ελαφρως πηχτό μειγμα.
Σε αυτό το σημείο παίρνουμε τα λουλούδια κολοκυθιού, τα στύβουμε καλά να φύγει το περιττό νερό, τα κόβουμε με ένα μαχαίρι και τα προσθέτουμε στο κουρκούτι.
Ανακατεύουμε καλά τα άνθη του κολοκυθιού μέσα σε κουρκούτι μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς ώστε να είναι αρκετα πηχτό.


Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Όταν ζεσταθεί το λάδι, αρχίζουμε να φτιάχνουμε τηγανίτες με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Μετά από λίγα λεπτά γυρίζουμε τις τηγανίτες μας από την άλλη πλευρά.
Τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν μια χρυσαφένια και τραγανή όψη και από τις δύο πλευρές.
Μόλις ψηθούν οι τηγανητές κολοκυθάκια, τις βάζουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετέ τα ζεστά.

Προηγούμενο άρθροΕύκολα μπισκότα με σοκολάτα!
Επόμενο άρθροTρουφάτο,μυρμηγκάτο !!!