Τηγανίτες μπακαλιάρου

Συστατικά :

– 600 γρ φιλέτα μπακαλιάρου
– 2 αυγα
– 1 κλωνάρι φρέσκο ​​μαϊντανό
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 150 γρ τριμμένη φρυγανιά
– τριμμένη παρμεζάνα
– Ηλιέλαιο
– αλάτι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή:

Ψιλοκόβουμε μια ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδο με ένα μαχαίρι και ένα κλωνάρι φρέσκο ​​μαϊντανό και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μεταξύ, μαγειρέψτε 600 γραμμάρια φιλέτα μπακαλιάρου που έχουν ήδη αποστεωθεί για περίπου πέντε λεπτά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσουν.
Στη συνέχεια, τις αφαιρούμε απαλά με μια τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.

Σε αυτό το σημείο, σπαστε δύο αυγά σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, χτυπήστε τα μαζί με μια πρέζα αλάτι και ένα ελαφρύ πασπάλισμα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε τον πολτό μπακαλιάρου και τον προετοιμασμένο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο, 100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά και δύο κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα, ανακατέψτε τα πάντα, ανακατεύοντας καλά τα υλικά και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.

Μετά το πέρας του χρόνου, βρέξτε τα χέρια σας και ξεκινήστε να φτιάχνετε τηγανίτες πάνω κάτω στο ίδιο μέγεθος και σταδιακά τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο.
Ρίχνετε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ψηλές πλευρές και μόλις ζεσταθούν, τηγανίζετε τις τηγανητές γυρίζοντάς τις κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια στραγγίζετε το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Αφαιρέστε το περιττό λάδι και αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα με άγρια ​​σπαράγγια
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο-γρήγορο-νόστιμο Κέικ Σοκολάτας