Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τα Τηγανητά Κολοκυθάκια είναι μία από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές στο ελληνικό τραπέζι. Με την απλότητα των υλικών τους και την υπέροχη γεύση τους, αποτελούν το ιδανικό ορεκτικό ή συνοδευτικό για κάθε περίσταση. Εγώ τα λατρεύω!

Τηγανητά Κολοκυθάκια

Ένα πιάτο γεμάτο με χρυσαφένια Τηγανητά Κολοκυθάκια, έτοιμα για σερβίρισμα

Τι πιο απλό, γρήγορο και απίστευτα νόστιμο από τα Τηγανητά Κολοκυθάκια! Είναι ένα ορεκτικό που τρελαίνει τους πάντες ή και το κύριο συστατικό για μία υπέροχη παρμιτζάνα κολοκυθιού. Είναι τόσο εύκολα στην προετοιμασία και γίνονται τραγανά απ' έξω και τρυφερά από μέσα!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά Τηγανητά Κολοκυθάκια θα χρειαστούμε:
  • 1 κιλό Κολοκυθάκια
  • 6 Αυγά
  • 1 λίτρο Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • 300 γρ. Αλεύρι σιμιγδάλι
  • Αλάτι (όσο θέλω)
  • Πιπέρι (όσο θέλω)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα μοσχομυριστά Τηγανητά Κολοκυθάκια:

  1. Προετοιμάζω τα κολοκυθάκια:
    Πλένω καλά τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζω και τα κόβω σε φέτες με πάχος περίπου 2-3 χιλιοστά.
    Τα απλώνω σε ένα δίσκο, τα σκεπάζω με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας και τα αφήνω στην άκρη για κάποιες ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, τα κολοκυθάκια δεν θα βγάλουν το φυσικό τους νερό κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, κάτι που τα κάνει πιο τραγανά.
  2. Ετοιμάζω το μείγμα των αυγών:
    Σπάω τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτω λίγο αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
    Χτυπάω τα αυγά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Πανάρω τα κολοκυθάκια:
    Βάζω το αλεύρι σιμιγδάλι σε ένα ρηχό πιάτο.
    Παίρνω τις φέτες κολοκυθιού και τις περνάω πρώτα από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές, και μετά από το χτυπημένο αυγό.
  4. Τηγανίζω τα κολοκυθάκια:
    Ζεσταίνω άφθονο σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, μέχρι να κάψει καλά.
    Τηγανίζω τα κολοκυθάκια σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά από κάθε πλευρά.
    Τα βγάζω με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω σε ένα δίσκο που έχω στρώσει με χαρτί κουζίνας, χωρίς να τα αφήνω το ένα πάνω στο άλλο, για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Notes

Tips για τα Τέλεια Τηγανητά Κολοκυθάκια

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Τηγανητά Κολοκυθάκια σας ακαταμάχητα. Το πιο σημαντικό tip είναι να αφήσετε τα κολοκυθάκια να "ξεκουραστούν" για κάποιες ώρες αφού τα κόψετε. Αυτό τα βοηθάει να βγάλουν τα υγρά τους και να γίνουν πιο τραγανά στο τηγάνισμα, χωρίς να απορροφήσουν πολύ λάδι. Να τηγανίζετε σε καυτό λάδι, αλλά όχι σε υπερβολικά δυνατή φωτιά, για να μη καούν απ' έξω και μείνουν άψητα μέσα. Μην στριμώχνετε πολλά κολοκυθάκια στο τηγάνι ταυτόχρονα, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα γίνουν τραγανά. Σερβίρετε τα τηγανητά κολοκυθάκια ζεστά, ιδανικά με λίγο γιαούρτι ή τζατζίκι.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή