Σαγανάκι Θράκης

Υλικά:

για 2 μερίδες.

φρέσκες ντομάτες μέτριες 2 τεμ.
πράσινη πιπεριά 2 τεμ.
τυρί φέτα περίπου 250 γρ
κίτρινο τυρί 100 γρ
αυγά 2 τεμ.
μπέικον 200 γρ
αλατι
δενδρολιβανο 1 κλωνάρι
λάδι 60 γρ
Παπρικα 1 κουτ.

Εκτέλεση:

Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες, τις ντομάτες σε κύκλους, το μπέικον σε κομματάκια. Το τυρί και το κίτρινο τυρί κόβονται σε μεγάλες φέτες.
Αλείφουμε τα δυο μπολάκια με λίγο βούτυρο. Στο κάτω μέρος βάζετε μερικές από τις πιπεριές και τις ντομάτες, το μπέικον μια φέτα τυρί και μια φέτα κίτρινο τυρί. Αραδιάζουμε απο πάνω κομμάτια της υπόλοιπης πιπεριάς, ροδέλες ντομάτας, από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε με ντομάτα.

Πασπαλίζουμε τα μπολάκια με την πάπρικα, το δενδρολίβανο, το υπόλοιπο λάδι,  κλείνουμε τα καπάκια ή σκεπαζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα καπάκια ή το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 5-10 λεπτά, σε γκριλ, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Βγάζουμε τα μπολάκια από το φούρνο. Σε κάθε ένα από αυτά σπαμε ένα αυγό. Βάζουμε να ψηθεί για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

Τέλειο Απλά!

Προηγούμενο άρθροΚρέμα Brulee…αν δεν έχετε δοκιμάσει τώρα είναι η ευκαιρία μ αυτή την συνταγή
Επόμενο άρθροΚλασικό ψητό κατσαρόλας…δείτε το μυστικό για να διαλύεται στο στόμα