Υλικά

500 γρ. χοιρινό φιλέτο “ψαρονέφρι” κομμένο σε μέτριους κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι κρασιού βαλσάμικο
1 κ.σ. μαργαρίνη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 έτοιμο ζωμό κότας [κύβο] διαλυμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητήστε από το χασάπη σας να σας κόψει το κρέας σε κυβάκια ή κόψτε τα μόνοι σας και αλευρώστε τα.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το λάδι, τη μαργαρίνη και μόλις ζεσταθούν σοτάρετε το κρέας για 3′ περίπου προσθέστε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και τέλος το σκόρδο. Τα σοτάρετε για 3′ περίπου.
Μόλις σοταρισθούν [χωρίς να μαυρίσουν] σβήνετε με το μπαλσάμικο, αφήστε να “αναπνεύσει” και να τραβηχτούν τα υγρά και συμπληρώστε με το ζωμό κότας. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, έως ότου το κρέας μαλακώσει και δέσει η σάλτσα του.

Προηγούμενο άρθροΜυστικά της γιαγιάς για την ενημέρωση όλων των νοικοκυρών
Επόμενο άρθροΚεφτέδες Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών