Χοιρινή τηγανιά με λαχανικά πάνω σε ομελέτα

Δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που να αγαπάει το χοιρινό κρέας και να μην έχει δοκιμάσει χοιρινή τηγανιά. Ωστόσο, αν έχει μείνει κάποιος, είμαι σίγουρος ότι θα γοητευτεί από το λαχταριστό χοιρινό με λαχανικά.
Και ο συνδυασμός του χοιρινού πάνω από μία ομελέτα σε βούτυρο θα γίνει το αγαπημένο του. Για αυτή τη συνταγή για Χοιρινή τηγανιά με ομελέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινή ωμοπλάτη.
Αυτό το είδος κρέατος έχει σχετικά χαμηλή τιμή, αλλά ταυτόχρονα θα κάνει εξαιρετική δουλειά – η τηγανιά σας δεν θα είναι ούτε πολύ λιπαρό ούτε ξηρή.

Υλικά:

700-800 g χοιρινό φιλέτο
60-70 ml ελαιόλαδο
2-3 κλωναρια πράσου
3-4 κρεμμυδάκια ή 1 κρεμμύδι
2-3 κόκκινες πιπεριές
1-2 ντομάτες ή 100 ml ντοματοπολτός
αλάτι κατά βούληση
40-50 γραμμάρια βούτυρο
8 αυγά

Εκτέλεση:

Κόψτε το χοιρινό κρέας σε κομμάτια και τηγανίστε το στο ελαιόλαδο. Όταν το κρέας ροδίσει, προσθέστε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε φέτες
(αν χρησιμοποιείτε κρεμμύδια, κόψτε τα σε κύβους). Στη συνέχεια, προσθέστε τις πιπεριές σε κύβους, τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον πελτέ
ντομάτας. Αφήστε το να σοταριστεί για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην καεί.

Πασπαλίζετε με αλάτι κατά βούληση και αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ξεχωριστό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και τηγανίστε σε αυτό την ομελέτα.
Σερβίρετε σε μεγάλα ρηχά πιάτα, φτιάχνοντας πρώτα ένα καναπεδάκι από την ομελέτα και από πάνω το χοιρινο. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Δοκιμάστε και μοιραστείτε. Απολαύστε το!

Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινή Τηγανιά με πουρέ πατάτας

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό, χωρίς κόκαλο, σε μέτριους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σιρόπι ροδιού
Πουρές Πατάτας
Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 κούπα γάλα 
1/2 κούπας βούτυρο
αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο 
παρμεζάνα τριμμένη (προεραιτικά)

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε το ελαιόλαδο κι ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει το κρέας.

Ρίχνετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρετε 1 λεπτό ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά να βρασει με το κρασί, μετα ρίχνετε  ένα ποτηράκι νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει.

Τότε προσθέτετε το σιρόπι ροδιού και βράζετε για λίγο ακόμη να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος πασπαλίζετε το φαγητό με το θυμάρι.

Παράλληλα καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν με χοντρό αλάτι. Μετά από 20 λεπτά, όταν θα έχουν βράσει οι πατάτες θα τις στραγγίσουμε και όπως είναι ζεστές θα τις λιώσουμε στο μύλο. Θα ρίξουμε λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα και ύστερα θα ρίξουμε τις πατάτες, θα ανακατέψουμε καλά και θα ρίξουμε λίγο λίγο το γάλα ζεστό. Θα ρίξουμε μία πρέζα αλάτι, μοσχοκάρυδο (και  λίγη τριμμένη παρμεζάνα προεραιτικά).

Σερβίρουμε τον πουρέ με την τηγανιά από πάνω

Πηγη Φωτό Niki Gkiatas

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμο Παγωτό Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό παντεσπάνι από το τετράδιο της γιαγιάς