Τιραμισού λεμονιού

Υλικά:

350 g μπισκότα σαβαγιαρ

*Κρέμα:
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Ξεφλουδίστε ένα 1/2 λεμόνι
750 ml γάλα (3 φλιτζάνια)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας
Χυμό από 1/2 λεμόνι
120 γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ μασκαρπόνε
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

*Σιρόπι:
400 ml σκέτο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
* Διακόσμηση:
50 γρ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ, ζάχαρη ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να μην παραμείνουν καθόλου σβόλοι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια το χυμό του λεμονιού και ανακατεβούμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει σε κρέμα.
Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.
Προσθέστε Το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε ώστε να λιώσει και αυτό.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία εφάπτεται της κρέμας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε και 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με ενα μίξερ να γίνει σαν κρέμα
Ξεσκεπάζουμε την κρέμα από τη μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μασκαρπόνε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το νερό 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού το εκχύλισμα λεμονιού και ανακατεβούμε

Βρέχουμε τα σαβαγιάρ μέσα στο μείγμα του νερού και στρώνουμε σε ένα πυρέξ από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα ξαναβάζουμε τα βρεγμένα
σαβαγιάρ να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας και ξανά κρέμα.
Από πάνω ασφαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα όλο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά τυρόπιτα χωρίς ζύμωμα
Επόμενο άρθροΤηγανιτές μελιτζάνες και πιπεριές στη κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας