Το Τιραμισού με αμαρέτο και αμύγδαλα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του με την αρωματική γεύση του καφέ και του αμαρέτο, ενώ οι ξηροί καρποί προσθέτουν μια ευχάριστη τραγανή νότα. Είναι ένα γλυκό ψυγείου που δεν απαιτεί ψήσιμο και είναι ιδανικό για ένα επίσημο δείπνο. Εγώ το φτιάχνω συχνά γιατί είναι πανεύκολο και το λατρεύουν όλοι!

Υλικά

400 γρ. σαβουαγιαρ
Κρέμα:
750 ml γάλα
3 κουταλιές λικέρ αμαρέτο
5 κρόκους
210 γρ. Ζάχαρης
60 γρ. κρον φλαουρ
250 ml κρέμα γάλακτος

Γέμιση:
2 κουπες Καφέ εσπρέσο ρόφημα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές λικέρ αμαρέτο
100 γρ. Θρυμματισμένα αμύγδαλα πραλίνας
100 γρ. Θρυμματισμένα μπισκότα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, αμαρετο και το βάζουμε στην φωτιά να βράσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με συρμα χειρός τους κρόκους με την ζάχαρη και κοσκινίζουμε μέσα και το κορν φλαουρ και το ανακατεύουμε.
Μετά κατεβάζουμε από την φωτιά το γάλα και ρίχνουμε 3-4 κουταλιές στο μείγμα αυγών και
ανακατεύουμε για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
Αδειάζουμε το μείγμα αυγών μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα και το ξαναβάζουμε στην φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει σε μια παχιά κρέμα και το κατεβάζουμε.


Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε 2 φλυτζάνια ζεστο καφέ, το αμαρέτο και ζάχαρη και
το βάζουμε πίσω στη φωτιά για άλλα 2 λεπτά και ανακατεύουμε.
To κατεβάζουμε και μετά το αφήνουμε να κρυώσει
Σε μια σακούλα θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα μπισκότα
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί

Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από τη κρέμα και τα ανακατεύουμε όλα μαζι κρέμα-σαντιγί

Συναρμολόγηση
Σε ένα άλλο πυρεξ στρώνουμε την βάση με τα σαβουαγιαρ αφού πρώτα τα βουτούμε στον καφέ από πάνω απλώνουμε κρέμα και πάνω από την κρεμα αμύγδαλα – μπισκότα.


Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες 2 φορές και στο τέλος κάνουμε σχέδιο πάνω από την
τελευταίο στρώση διακοσμούμε με αμυγδαλα και μπισκότα.

Ετοιμοοοοοοοοο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Τιραμισού με αμαρέτο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Σαβουαγιάρ: Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ πολύ γρήγορα, ώστε να μην λασπώσουν. Θέλουμε να είναι βρεγμένα, όχι μουσκεμένα.
  • Κρέμα: Πρέπει να ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα όσο είναι στη φωτιά για να μην σβολιάσει και να γίνει βελούδινη.
  • Πραλίνα: Η πραλίνα αμυγδάλου δίνει μια υπέροχη, πλούσια γεύση. Αν δεν βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά θρυμματισμένα αμύγδαλα.
  • Ψύξη: Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε το τιραμισού στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε, ώστε να σφίξει η κρέμα και να δέσουν οι γεύσεις.

Εγγραφείτε στο κανάλι της συνταγής εδώ