Γλυκό κουμ κουάτ 🍊🍊

Υλικά

1,5 κιλό κουμ κουάτ


1,5 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό
1/2 λεμόνι 🍋
Μπαχαρικά κατά βούληση, κανέλα, γαρύφαλλο, γλυκάνισο, βανίλια.

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φρούτα και τα κόβουμε εκεί που είναι το κοτσάνι. Βράζουμε σε βραστό νερό για 10 λεπτά.


Επαναλάβετε τη διαδικασία 4 φορές, αλλάζοντας το νερό. Όταν το κουμ κουάτ έχει μαλακώσει και ψηθεί, μαγειρέψτε το σιρόπι και βάλτε τα φρούτα κάτω. Μαγειρέψτε το γλυκό για περίπου 40 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό.


Προς το τέλος ρίχνουμε τον χυμό από μισό λεμόνι. Όταν τελειώσετε, σκεπάστε τα σέρπα με ένα βρεγμένο πανί.
Την επόμενη μέρα μαζέψτε το γλυκό σε μικρά βαζάκια.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με Σπανάκι και τυρί
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα με κιμά και τυρί