Τουρτα Μους Σοκολάτας

Υλικά

22 μπισκότα OREO
1/4 κουπας κρέμα γάλακτος
Βουτυρο για την φόρμα
1 & 1/2 μαύρη σοκολάτα
250 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπλεντερ τα μπισκότα να γίνουν τρίμματα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα τρίμματα μπισκότου και το 1/4 κουπας κρέμα γάλακτος και
ανακατευουμε να γίνει κάτι λασπώδες.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τσερκι 25 εκ και αδειάζουμε μέσα το λασπώδες μίγμα και το
πιέζουμε να κάτσει καλά μέσα στην φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Μέσα σε ένα μπεν μαρί (μπολ πάνω σε νερό που βραζει) λιώνουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
Αδειάζουμε την σαντιγί μέσα στην σοκολάτα (κρατάμε 2 κσ στην άκρη) και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια μους.  Αδειάζουμε την μους πάνω στην βάση μπισκότου που έχει παγώσει

την ισιώνουμε την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την βάζουμε την φόρμα 6-8 ώρες στο ψυγείο.

Βγάζουμε από το ψυγείο αφαιρούμε το τσερκι και διακοσμούμε γύρω γύρω με την σαντιγί

που κρατήσαμε και τριμμένη σοκολάτα

Τελειοοοοοοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδη Ζυμαρικά με Πατάτα και Κοτόπουλο σε Εύκολα βήματα
Επόμενο άρθροΚανταΐφι με κρέμα…Τραγανό και κρεμώδες που σας κόβει την ανάσα.