Κανείς δεν θα φύγει από την κουζίνα αν μείνει έστω και ένα κομματάκι στο πιάτο.

✅ Υλικά:

Βούτυρο: 250 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 450 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1,5 κ.γ.
Αλάτι: κατά βούληση
Νερό: 100 ml
Μήλα: 1,3 κιλά
Ζάχαρη: 325 γρ.
Ξύσμα λεμονιού: 1,5 κ.γ.
Σιμιγδάλι: 2-3 κ.σ.
Ζάχαρη βανίλιας: 10 γρ.

για την κρέμα γιαουρτιου
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
1 κονσέρβα φυτική σαντιγύ

Καρύδια: κατά βούληση

✅ Εκτέλεση:

👉 Γέμιση

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι, προσθέτουμε λίγο νερό, 3-4 κ.σ. ζάχαρη (η ποσότητα ζάχαρης εξαρτάται από τη γλυκύτητα των μήλων).
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Τώρα πρέπει να πήξουμε τα μήλα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με σιμιγδάλι όπως εγώ. 2-3 κ.σ. θα είναι αρκετές.
Βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα και τα λιωνουμε και γινονται σαν κρέμα και είναι έτοιμο.
Προσθέτουμε 1,5 κ.γ. ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως.

👉 Ζύμη

Στο αλεύρι προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε 250 γρ. κρύο βούτυρο και τρίβουμε τα πάντα σε ψίχουλα.
Προσθέτουμε 200 γρ. γιαούρτι, ανακατεύουμε και μαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, ζυμώνουμε λίγο, 2 λεπτά θα είναι αρκετά.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χωρίζουμε την κρύα ζύμη σε 15 κομμάτια.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι. Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο περίπου 40/10 εκ.
Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της λωρίδας ζύμης με σακούλα ζαχαροπλασικής γιατι είναι σαν κρέμα.
Τυλίγουμε σε ρολό. Τσιμπάμε τις άκρες να κλεισουν καλα.
Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, πάνω και κάτω χωρίς αέρα
στη μεσαία σχάρα.
Τα ρολά ψήνονται πολύ γρήγορα, μόλις ροδίσουν οι άκρες και ο πάτος, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν κατευθείαν
πάνω στη λαδόκολλα, πρέπει να τα αφαιρέσουμε από τη λαδόκολλα αφού κρυώσουν.
Ψήνουμε όλα τα ρολά με τον ίδιο τρόπο.

👉 Για την κρέμα
Χτυπάω την σαντιγύ μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνω το μείγμα μέσα το υπόλοιπο γιαούρτι και ανακατεύω με απαλές κινήσεις.

👉 Συναρμολόγηση

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε πρώτα 5 ρολά και τα αλείφουμε με την κρέμα, μετά 4 ρολά και κρέμα, 3 κρέμα, 2 κρέμα, 1 ρολό και κρέμα.
Αφήνουμε λίγη κρέμα για να αλείψουμε τα πλαϊνά της τούρτας.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, καλύτερα όλη τη νύχτα.
Η τούρτα έχει παγωσει καλά. Κόβουμε το μπρος πίσω της τούρτας για να φαινετε όμορφη.
Αλείφουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα και τριμμένα στο μπλέντερ καρύδια, μπορούμε να
διακοσμήσουμε με σοκολάτα, αφού την τρίψουμε στον τρίφτη ή την κόψουμε με μαχαίρι.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡεβιθόπιτα
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με ρεγκάτο