Τούρτα Μους Σοκολάτας

Υλικά

Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο

για τη μους
1000ml φυτική σαντιγί (πράσινο κουτί)
600γρ κρέμα κακάο φουντουκιού sisinni

για το σιρόπι
200γρ ζάχαρη
200ml νερό
Λίγο χυμό λεμόνι

για τη γκαναζ
100γρ κουβερτουρα
150γρ σοκολάτα γάλακτος
250 ml γάλα
3 κσ σπορέλαιο για να γυαλίσει

Στόλισμα
Τρούφα γάλακτος
Σαντιγί
Κερασάκι

τσέρκι 30χ35 (τοποθετημένο μέσα στο ταψί).

Εκτέλεση

Παντεσπανι
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακάο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις.Το εψησα κι μετά το χώρισα σε 3 παντεσπάνια.

Για την μους
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει, λιώνουμε τη κρέμα σε μπαιν μαρί και τη προσθέτουμε στη σαντιγί. ΠΡΟΣΟΧΗ θέλει πολύ λίγο ανακάτεμα με μια μαρίζ γιατί η σαντιγί κόβει.

Για το σιρόπι
Βράζουμε για 3 λεπτά κι στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Για την γκαναζ
Ζεσταίνουμε το γάλα κι μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά κι προσθέτουμε τη κουβερτουρα. Τέλος το σπορέλαιο.

Συναρμολόγηση

Στρώνουμε το παντεσπανι το βρέχουμε να υγρανθει με το σιρόπι μετα απλώνοπουμε την κρέμα και απο πάνω βάζουμε το άλλο παντεσπάνι και ακολουθουμε την ίδια διαδικασία. Στο τέλος απλώνουμε απο πάνω την γκαναζ και διασκσμούμε γυρω γύρω με τρουφα σοκολάτας και από πάνω ροζέτες σαντιγί και τέλος το κερασάκι στην τούρτα

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Theodwra Kermeniwth

 

 

Προηγούμενο άρθροΦονταν με καρύδι και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΜιλφέιγ…βήβα βήμα για την απόλυτη επιτυχία