Τα πάντα όσα αγαπάμε στα μπισκότα σοκολάτας σε μία τουρτα!
Αυτό το κέικ μπισκότων είναι γεμάτο με κομματάκια σοκολάτας, διακοσμημένο με κρέμα βουτύρου και πασπαλίσματα funfetti.
Γίνεται γρήγορα, εύκολα και φτιάχνει μια υπέροχη τούρτα γενεθλίων! 🎂

Υλικά 🛒

275g Απλό Αλεύρι
75g Ανοιχτή Καστανή Ζάχαρη
75g κρυσταλλική ζάχαρη
115g Βούτυρο, μαλακωμένο
1 Μεγάλο Αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακικό σόδα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ/καλαμποκάλευρο
1 κουταλάκι του γλυκού εσανς βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτο μπαχαρικό (Κανέλα Κολίανδρο Κύμινο Μοσχοκάρυδο Τζίντζερ Γαρίφαλο)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας γάλα
200g-1 φλιτζάνι σταγονες σοκολάτας γάλακτος

Βουτυρόκρεμα:
100g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
200g ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού Essence βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας γάλα

Διακόσμηση:
Μίνι τσιπς σοκολάτας στο frosting
Πολυχρωμη τρουφα

Εκτέλεση:

Κέικ μπισκότων –
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C.
Στρώστε το εσωτερικό μιας φόρμας για κέικ 23 εκ.ν με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το ανάμεικτο μπαχαρικό και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα ξηρά υλικά. Πρώτα διπλώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί, μετά προσθέτετε το γάλα και χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή
ζύμη για μπισκότα.

Ανακατευουμε μεσα τα κομματάκια σοκολάτας αφήνοντας λίγα για κορυφαία διακόσμηση.
Με το χέρι σας, πιέστε τη ζύμη στον πάτο της φόρμας του κέικ και πιέστε μερικά από τα κρατημένα κομμάτια σοκολάτας από πάνω για
διακόσμηση.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά και μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στη μέση να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως στο ταψί και αφαιρούμε.

Όταν κρυώσει τελείως το κέικ μπισκότων, βάλτε από πάνω βουτυρόκρεμα και διακοσμήστε με κομματάκια σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τρουφα.

Βουτυρόκρεμα
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, το αλάτι και το γάλα και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάλτε τη βουτυρόκρεμα του κουταλιού σε ένα σακουλάκι με ακροφύσιο αστέρι. Περάστε γύρω από την άκρη του κέικ μπισκότων με μικρότερο ακρωφύσιο της εσωτερικη πλευρα.

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα με φύλλα και κρέμα

Υλικά

Για τα φύλλα θα χρειαστούμε:
Βούτυρο ή μαργαρίνη – 250 g.
Ζάχαρη – 200 g.
Αυγό – 2 τεμ
Αλεύρι – 450-550 g.
Μπέικιν πάουντερ – 10 g.

Χτυπάμε τη ζάχαρη στο μαλακωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα. Προσθέτουμε το αλευρι με μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε να πάρουμε μια συμπαγή ζύμη, την οποία θα χωρίσουμε σε πέντε μπάλες.
Τυλίγουμε τις μπάλες σε σελοφάν και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν. Στη συνέχεια ανοίγουμε τις μπάλες σε λεπτά μια μια βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε.

Για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο (γάλα 397 gr)
2 κουτιά νερό από το ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. νισεστέ (corn starch)
1 αυγό
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
2 κ.σ. άγλυκο κακάο

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα και τα 2 κουτιά με νερό και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί λίγο!
Ανοίγω το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνω το αυγό και το νισεστέ. Ανακατεύω μέχρι να πήξει και να βγάζει φουσκάλες, Tέλος ρίχνω την βανίλια και 2 κ.σ. άγλυκο κακάο!

Ζαχαροαλοιφή
75 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
30 γραμμάρια χυμό λεμονιού

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το γλάσο, την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.

Γλασσο σοκολάτας
250 γρ κουβερτούρα 52% κακάο ψιλοκομμένη
200-220 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Απλώστε τα στρώματα σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή:
Πρώτα πρέπει να καλύψετε τη στρώση του κέικ με κρεμα – φύλλο – κρεμα και συνεχίστε να συναρμολογείτε το κέικ με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι στρώσεις.
Το τελευταίο στρώμα απο πάνω δεν πρεπει να εχει κάτι.
Καλύψτε τα πλαϊνά του κέικ με το μείγμα κρέμας και μετά με ψίχουλα μπισκότου.
Πριν παγώσει το κέικ, φτιάχνουμε τo σοκολατένια γλασσο το οποίο θα ρίξουμε στην επιφάνεια του κέικ. Τέλος, καρύδια και την ζαχαροαλοιφη.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το like-cool.online

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με γιαούρτι
Επόμενο άρθροPalmier ή Γυαλάκια: Τραγανά και Ζαχαρένια (εύκολη και γρήγορη συνταγή)