Είτε το απολαμβάνετε σκέτο, είτε το συνοδεύετε με κρέμα ή σαντιγί, το Γλυκό “Μπαμπάς” είναι μια γλυκιά εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Υλικά

Για τον μπαμπά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρ.βουτυρο μαλακό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 φακελάκια μαγιά
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. μέλι
5 αυγά

Σιρόπι
700 γρ. νερό
630 γρ. ζάχαρη
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά όταν αφρατεψει το μίγμα βάζουμε ένα ένα τα αυγά. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα του κέικ την οποία έχουμε βουτυρωσει και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για μια ώρα. Στη συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδησει.
Βράζουμε και το σιρόπι για 3 λεπτά.
Όταν ψηθεί ο μπαμπάς το αφήνουμε να κρυώσει λίγο το κόβουμε στη μέση και βάζουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί τα σιρουπιαζουμε με το ζεστό σιρόπι όχι καυτό και μόλις πιεί το σιρόπι είναι έτοιμο για να το συνθέσουμε όπως θέλουμε.

H συνταγή είναι της κας Maria Anestaki