Η τούρτα Ναπολεών με μήλα αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές που φέρνει στο μυαλό μας γλυκές παιδικές αναμνήσεις. Επιπλέον, αυτή η εξαιρετική συνταγή συνδυάζει τη νοστιμιά των καραμελωμένων μήλων με την αφρατάδα μιας σπιτικής κρέμας. Επομένως, θα δημιουργήσουμε μαζί μια τούρτα που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους μας. Ωστόσο, παρόλο που φαίνεται περίπλοκη, με τη σωστή καθοδήγηση γίνεται εύκολα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τούρτα Ναπολεών με μήλα
Φτιάξε την πιο νόστιμη τούρτα Ναπολέων με μήλα, μια συνταγή που θα σε ταξιδέψει στα παιδικά σου χρόνια! Με τραγανά και αρωματικά φύλλα, πλούσια κρέμα και ζουμερά κομμάτια μήλου, αυτή η τούρτα είναι μια απολαυστική εμπειρία. Ακολούθησε τα βήματα για να έχεις το πιο αφράτο και γευστικό αποτέλεσμα.
Ingredients
Για τα φύλλα (22χ15 εκ.)
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά μεγάλα
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά μεγάλα
- 8 γρ. βανίλια σκόνη
- 70 γρ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
Για τα μήλα σε σιρόπι
- 1 κιλό μήλα (περίπου 6 τεμάχια)
- 300 ml νερό
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Instructions
Προετοιμασία των Φύλλων για την Τούρτα με Μήλα
Αρχικά, μεταφέρω το βούτυρο σε ένα μπολ με το αλεύρι και με ένα μαχαίρι το κόβω σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, το τρίβω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια ψιλή, βουτυρώδης κρούστα. Παράλληλα, χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι σε ξεχωριστό μπολ. Έπειτα, προσθέτω το μείγμα των αυγών στην αλευρώδη κρούστα μαζί με το αλάτι. Ανακατεύω απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομογενής ζύμη.
Διαιρώ τη ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια των 140-145 γραμμαρίων το καθένα. Ακολούθως, τα στρογγυλευω τα βαζω σε μια πιατελα. Τα σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 220°C με το ταψί μέσα. Παίρνω κάθε κομμάτι ζύμης και το ζυμώνω ελαφρά για να γίνει πιο πλαστικό. Στη συνέχεια, το ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό παραλληλόγραμο, αλευρώνοντας καλά την επιφάνεια. Τρυπάω όλη την επιφάνεια με πιρούνι. Μεταφέρω το φύλλο στο καυτό ταψί με τη βοήθεια λαδόχαρτου. Ψήνω για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για όλα τα φύλλα. Οταν τα βγάλω όλα τα τετραγωνίζω με ενα χαρακα και κραταω τα τριμματα
Παρασκευή Μήλων σε Σιρόπι
Βάζω σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα φέρνω σε βρασμό. Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Όταν βράσει το σιρόπι, προσθέτω τα μήλα (2 τεμάχια τη φορά) και τα βράζω για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρώ και τα αφήνω να κρυώσουν.
Δημιουργία Κρέμας για την Τούρτα
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια χωρίς να τα αφρίσω. Προσθέτω λίγο γάλα για να αραιώσει το μείγμα και ανακατεύω το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί τελείως. Βάζω το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα και το ζεσταίνω μέχρι σημείο βρασμού.
Σταδιακά, προσθέτω το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρω το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και το μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να βράσει. Όταν βράσει, χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω για 1-2 λεπτά ακόμη.
Αφαιρώ την κρέμα από τη φωτιά, την σκεπάζω με μεμβράνη και τη βάζω σε μπάνιο παγωμένου νερού. Όταν η κρέμα φτάσει περίπου στους 50°C, προσθέτω το μαλακό βούτυρο και χτυπάω με σύρμα μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Συναρμολόγηση της Τούρτας με Μήλα
Αλείφω ελαφρά το πιάτο σερβιρίσματος με κρέμα στο κέντρο. Τοποθετώ το πρώτο φύλλο και το επαλείφω με 3-3,5 κουταλιές της σούπας κρέμα. Απλώνω ομοιόμορφα και προσθέτω μερικές φέτες μήλου. Τοποθετώ το επόμενο φύλλο και πιέζω ελαφρά. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Επαλείφω όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και τη στολίζω με τα τριμματα από τα κομμένα φύλλα. Τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το κόψιμο.
Χρήσιμες Συμβουλές
Διατηρώ πάντα τη ζύμη κρύα για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, ανοίγω τα φύλλα όσο πιο λεπτά μπορώ για καλύτερη υφή. Παράλληλα, αφήνω την τούρτα στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να μαλακώσουν τα φύλλα και να ενωθούν οι γεύσεις. Τέλος, σερβίρω την τούρτα κρύα για την καλύτερη εμπειρία γεύσης.








