Αν σας αρέσει η συνταγή μας για την τούρτα παγωτό καπουτσίνο, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Αυτή η τούρτα παγωτό καπουτσίνο είναι ό,τι πρέπει για να σε σώσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή της, που ακόμα κι αν δεν είσαι πολύ του γλυκού, θα την λατρέψεις! Είναι απλά ένα όνειρο για τους λάτρεις του καφέ και του παγωτού, και μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι θα γίνει η αγαπημένη σου.

Τούρτα Παγωτό Καπουτσίνο

Μία πλούσια, παγωμένη τούρτα παγωτό καπουτσίνο, πασπαλισμένη με σκόνη κακάο, κομμένη σε φέτες σε μια πιατέλα.

Δροσερή και απολαυστική τούρτα παγωτό καπουτσίνο με βελούδινη κρέμα και αρωματικό καφέ. Εύκολη συνταγή για το τέλειο καλοκαιρινό γλυκό!

Prep Time 20 minutes
Additional Time 20 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

  • Υλικά: 250γρ. Τυρί Μασκαρπόνε
  • 400ml Φρέσκια Κρέμα γαλακτος
  • 200ml Ζαχαρούχο Γάλα
  • 10γρ. Στιγμιαίος Καφές
  • 70ml Νερό
  • 250γρ.Μεγάλες Γκοφρέτες Σοκολάτας
  • Γαρνιτούρες:
  • Κρέμα Nutella/Σοκολάτας-Φουντουκιού
  • Ψιλοκομμένα Ψημένα Φουντούκια

Instructions

  1. Στρώστε το εσωτερικό μιας φόρμας για ψωμί 9x5 ιντσών με μεμβράνη αφήνοντας επιπλέον να κρέμεται προς τα έξω.
  2. Διαλύστε τον καφέ σε βραστό νερό και αφήστε τον να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το μασκαρπόνε, την φρέσκια κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα.
  3. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
  4. Προσθέστε τον αραιωμένο καφέ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  5. Συναρμολόγηση:
    Απλώστε το 1/3 της κρέμας καφέ στη φόρμα για ψωμί. Γαρνίρετε με μια σειρά από γκοφρέτες όπως θα την κόβατε. Ξεκινήστε λίγο πιο μέσα από την άκρη της φόρμας και ολοκληρώστε λίγο πριν το τέλος της φόρμας. (Όταν είναι έτοιμη και την αναποδογυρίσετε, οι γκοφρέτες δεν πρέπει να φαίνονται στην εξωτερική πλευρά.)
    Απλώστε μια ακόμη στρώση κρέμας καφέ και επαναλάβετε με τις γκοφρέτες.
    Τέλος, προσθέστε μια ακόμη στρώση κρέμας και ολοκληρώστε με τις γκοφρέτες. (Αυτή τη φορά καλύψτε πλήρως την κορυφή με γκοφρέτες, καθώς αυτή θα είναι η βάση του παγωμένου κέικ καφέ.)
  6. Τώρα, διπλώστε την κρεμαστή μεμβράνη για να καλύψετε την κορυφή και τοποθετήστε την στην κατάψυξη για να σφίξει όλη τη νύχτα.
  7. Όταν είστε έτοιμοι να φάτε, βγάλτε την από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
  8. Διακοσμήστε με γαρνιρισμένη νουτέλα (ελαφρώς ζεστή στο φούρνο μικροκυμάτων για να είναι πιο εύκολο να ραντιστεί) και ψιλοκομμένα φουντούκια. Καλή απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen

Notes

💡 Tips από εμένα:

  • Καφές: Αν σας αρέσει πιο έντονη γεύση καφέ, μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω στιγμιαίο καφέ ή να χρησιμοποιήσετε ένα δυνατό εσπρέσο που έχει κρυώσει.
  • Μπισκότα: Αν δεν βρείτε μεγάλες σοκοφρέτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερες και να τις απλώσετε για να καλύψουν το ίδιο μέρος.
  • Γαρνίρισμα: Εκτός από Νουτέλα και φουντούκια, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο κακάο, ξύσμα σοκολάτας, ή ακόμα και να προσθέσετε μερικά φρέσκα μούρα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή