Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Αυτή η τούρτα είναι σωτήρια για τις ζεστές μέρες που δεν θέλουμε να ανάψουμε φούρνο, αλλά θέλουμε ένα σοκολατένιο όνειρο. Είναι τόσο εύκολη και γίνεται με υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι! Εγώ τη φτιάχνω συχνά όταν έχω λιγούρες για σοκολάτα, και γίνεται ανάρπαστη. Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί!
Τούρτα Ψυγείου Σοκολάτα-Σαβαγιάρ (χωρίς ψήσιμο!)

Εύκολη και λαχταριστή τούρτα ψυγείου με σαβαγιάρ, Μερέντα και σαντιγύ. Μια γρήγορη συνταγή χωρίς ψήσιμο, ιδανική για τις ζεστές μέρες και τους λάτρεις της σοκολάτας.
Prep Time
25 minutes
Additional Time
30 minutes
Total Time
55 minutes
Ingredients
- 2 κουτάκια Μορφάτ σαντιγύ (ή 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, κρύα από το ψυγείο)
- 300 γραμμάρια γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κιλό Μερέντα (ή άλλη πραλίνα φουντουκιού)
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- Τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Για την τούρτα αυτή, χρησιμοποίησα δύο κουτάκια μορφάτ σαντιγύ, τα οποία χτύπησα στο μίξερ για αρκετά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι, ζέστανα γάλα και πρόσθεσα κακάο και ζάχαρη, αφήνοντας το μείγμα στη φωτιά μέχρι να λιώσουν τα στερεά υλικά. Αφού έλιωσαν, το άφησα στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
- Για να στήσω την τούρτα, χρειάστηκα Μερέντα και μπισκότα σαβαγιάρ.
Βούτηξα πολύ γρήγορα τα σαβαγιάρ, ένα-ένα, μέσα στο κρύο μείγμα γάλα-κακάο και τα έστρωσα ομοιόμορφα σε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο (περίπου 28 cm διάμετρο). - Πάνω από τη στρώση σαβαγιάρ, άπλωσα μια στρώση Μερέντα και ακολούθως μια στρώση σαντιγύ. Επανάλαβα τη διαδικασία: μια στρώση σαβαγιάρ, μετά Μερέντα, και τέλος σαντιγύ.
- Στο τέλος, πασπάλισα την τούρτα με τρούφα.
Η τούρτα φτιάχτηκε το Σάββατο βράδυ, καθώς απαιτεί να μείνει στο ψυγείο για αρκετές ώρες, περίπου έξι, ώστε να σφίξει και να δέσουν οι γεύσεις. Ήταν έτοιμη για σερβίρισμα το μεσημέρι της Κυριακής.
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου
Notes
Tips από εμένα:
- Για τη Μερέντα: Αν η Μερέντα είναι πολύ σφιχτή, μπορείτε να τη ζεστάνετε ελαφρώς σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, για να απλώνεται πιο εύκολα.
- Μούλιασμα σαβαγιάρ: Είναι πολύ σημαντικό να βουτήξετε τα σαβαγιάρ πολύ γρήγορα στο γάλα, κυριολεκτικά για 1-2 δευτερόλεπτα, αλλιώς θα απορροφήσουν πολύ υγρό και θα διαλυθούν.
- Εναλλακτικές: Αν δεν θέλετε σαβαγιάρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπισκότα digestive ή πτι-μπερ.
- Διακόσμηση: Εκτός από τρούφα, μπορείτε να πασπαλίσετε με ξύσμα σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, ή ακόμα και να διακοσμήσετε με φρέσκα φρούτα.