Παστα ταψιου Σοκολατίνα

Για το Παντεσπάνι
6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη(κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ.σούπας κακάο(γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κουπες νερό
1 βανίλια
3 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ χυμό λεμονιού ή μια κ.σ γλυκόζη
Για την  Κρέμα Σοκολάτας
2 κονσέρβες μόρφατ φυτικη σαντιγι(κρύες από
το Ψυγείο)
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
150γρ.κουβερτουρα λιωμένη και κρύα
1 κ.σ μερέντα
3 κ.δσ κονιάκ
Για  την γκανάζ Σοκολάτας
250 γρ.κουβερτούρα (Ψιλοκομμένη)
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη

Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι

Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψί βαθύ βουτυρωμένο 30Χ35 ή 27Χ37 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10-12 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.

Για το σιρόπι

Όσο Ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) και τη βανίλια.Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.

Για την  Κρέμα Σοκολάτας

Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο τη βανιλια και την σοκολάτα.
Βάλτε τη Μερέντα και το κονιάκ. Απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

Για  την γκανάζ Σοκολάτας

Βάζω σ’ένα μπολάκι τη σοκολάτα με το γάλα και τα βάζω να λιώσουν στα μικροκύμματα.
Προσθετω και το μελι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή. Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα. Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα σοκολατίνα!!!
Γαρνίρω με λιωμένη λευκή σοκολάτα!
Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.

Καλή επιτυχία!!!
Η γεύση της μοιάζει με την πάστα »ποντικάκι»!!!

ΠΗΓΗ: Valanta Papagiannopoulou Antonis MpratsosΟι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με άρωμα Καπουτσίνο
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό Κοτόπουλο…με υπέροχη σάλτσα