Κρέμα του Πάππα

(Αυτό το πολωνικό επιδόρπιο κέικ κρέμα μετονομάστηκε παπική κέικ κρέμας ή kremówka papieska που όταν το έμαθε ο άγιος Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ το αγάπησε)

Συστατικά

2 φύλλα ζύμης σφολιάτα 
Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής:
2 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 πρέζα αλάτι
5 κουταλιές της σούπας κορνφλαουρ
6 μεγάλοι κρόκοι αυγού (χτυπημένοι)
Γαρνίρισμα: ζάχαρη σε σκόνη

Βήματα για να το κάνετε

Ψήνουμε τη σφολιάτα
Συγκεντρώστε τα συστατικά.
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 200 C.
Ανοίξτε – ισιώστε με τον πλάστη κάθε φύλλο ζύμης ελαφριά διατηρώντας το πάχος του.
Χωρίς να το κόβετε, χαράξτε ελαφρά κάθε φύλλο ζύμης σε ίσια τμήματα. Αυτός είναι απλά ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει κατα την κοπή στο σερβίρισμα.
Βάλτε κάθε φύλλο ζύμης μεταξύ δύο κομματιών χαρτιού ψησίματος στην μέση του φούρνου.
Αυτό θα κρατήσει τη ζύμη επίπεδη, αλλά και τραγανή.
Ψήνουμε 15 λεπτά, αφαιρούμε το πάνω φύλλο χαρτιού ψησίματος
και συνεχίστε να ψήνετε μέχρι να ψηθεί και να είναι τραγανό περίπου 15 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Το ίδιο κάνουμε και για το δεύτερο φίλο

Κάντε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Συγκεντρώστε τα συστατικά.
Ενώ η ζύμη ψήνετε, κάντε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Εάν σας αρέσει ένα παχύ στρώμα γέμισης, κάντε με διπλές δόσεις.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το κορνφλαουρ και τους κρόκους αυγού και φερτε σε βρασμό, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα συρμάτινο χτυπητήρι.
Μειώστε λίγο τη θερμότητα και συνεχίστε να βράζετε 1 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας τώρα με ξύλινη κουτάλα.
Πάρτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βυθίστε το σε ένα μπολ πάγου-νερού ή, αν έχει σβώλους, σουρώστε μέσα από ένα κόσκινο σε μια κατσαρόλα που είναι μέσα σε παγωμένο νερό.
Μην την βάλετε στο ψυγείο την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Θα πρέπει να χυθεί ζεστή πάνω από τη ζύμη.

Συναρμολόγηση
Χρησιμοποιώντας ένα ταψί 20 χ 30 εκ , τοποθετήστε ένα στρώμα ψημένο φύλλο σφολιάτας στο κάτω μέρος του ταψιου.
Ρίξτε τη ζεστή κρέμα ζαχαροπλαστικής επάνω και τοποθετήστε το δεύτερο στρώμα φύλλου ζαχαροπλαστικής που είναι χαραγμένο με τα κομμάτια από πάνω.
Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, χρησιμοποιώντας τις
μαρκαρισμένες χαρακιές ως οδηγούς, κόψτε σε κομμάτια. Πασπαλίστε κάθε κομμάτι με ζάχαρη άχνη.

Σερβίρετε και απολαύστε.

Προηγούμενο άρθροΡολάκια σφολιάτας με μπέικον και κιμά
Επόμενο άρθροΤούρτα Πραλίνα