Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 
1 κσ μπαικινγκ παουντερ
1 κγ μαγειρική σόδα 
1/4 κγ αλάτι 
1 μεγάλο αυγό
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/4 φλιτζανιού φυτικού ελαίου
1 κονσέρβα ανανά σε κοματάκια, στραγγισμένος
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
Επικάλυψη
1/4 φλιτζάνι ελαφρώς τριμμένα καρύδια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιπάνετε μια κατσαρόλα 20 ή 22 cm.
Τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τo μπαικινγκ παουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε τα για να αναμειχθούν καλά.


Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το αυγό, το λάδι, το γιαούρτι και τη βανίλια μέχρι να συνδυαστούν και να γίνουν μία απαλή κρέμα. Προσθέστε το μίγμα αλευριού και ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίξτε μέσα τα κοματάκια ανανά. Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ. Τοποθετήστε το κτύπημα στο προετοιμασμένο ταψί.
Συνδυάστε τα καρύδια και τη ζάχαρη .. Ρίξτε το ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα.


Ψήνουμε σε 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί, δοκιμάστε εάν ψήθηκε και με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο εάν βγαίνει καθαρή, περίπου 40 – 50 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει λίγο, και σερβίρετε με ένα ωραίο καφέ.

Προηγούμενο άρθροΝτομάτα Φωλιαστή κρεμμύδι και Φέτα
Επόμενο άρθροΕύκολο Cheese κέικ με Φράουλες…χωρίς ψήσιμο